Suksenjärven kierros

Suksenjärven kierros kulkee Teuvalla Parran vapaa-ajankeskuksen kangasmaastoista Suksenjärven kautta kohti Sivin kämppää.

Reitti on käytettävissä ulkoiluun kesällä ja talvella. Tämä n. 8 kilometriä pitkä reitti on luokiteltu keskivaativaksi  reitiksi ja sopii päiväretken lisäksi osaksi pidempiäkin retkiä. Reitillä on kosteita paikkoja, jotka etenkin märkänä aikana vaativat kosteutta kestävät kengät. Reitti on merkitty viitoilla risteyksissä ja niiden välissä reittimerkeillä.

Reitti kiertää vaihtelevassa maisemassa, joka sisältää erilaisia talousmetsiä, kosteikkoja ja pikku peltoja. Umpeenkasvaneella Suksenjärvellä viihtyy monipuolinen linnusto. Osuus on Parran ympäristön monipuolisin reitti vaihtelevassa maastossa. Reitti kulkee hiihtoladuksi rakennettua uraa, joten pohja on paikoin raskaasti rakennettu. Lisäksi reitti kulkee lyhyitä pätkiä metsäteitä ja ojanvarsien piennarteitä.

Reitillä on runsaasti palvelurakenteita: kaksi yöpymiskelpoista kämppää, kaksi laavua, kaksi lintutornia, pari muuta nuotiopaikkaa ja käymälät. Reitillä on myös toimiva puuhuolto. Alueella toteutetaan roskatonta retkeilyä, joten jokainen retkeilijä vie roskansa pois.

Reitti on janareitti ja reitille pääsee Luonto-Parran parkkipaikalta seuraamalla viitotuksia. Reitti on osa Teuvan ja Karijoen yhdistävää Muinaisvuorten reitistöä.

Reitti on osa Teuvan ja Karijoen yhdistävää Muinaisvuorten reitistöä. Halutessaan voi tästä jatkaa vielä muille Muinaisvuorten reitistöjen retkeilyreiteille.

Reitillä olevia kohteita:

Kuuntele lisää:

 

Kohteen tiedot päivitetty: 12.12.2023

Site proudly made by Creative Crue logo