Reitit

Isojoki

Isojoki tarjoaa helppokulkuisia luontoreittejä, erityisesti Lauhanvuoren kansallispuiston alueelta. Länsi-Suomen korkeimman vuoren huipulta avautuvat mahtavat maisemat Pohjanmaan metsiin ja merelle saakka. Lauhanvuoren alueen avarat mäntykankaat ja kuusikot kätkevät suojiinsa jääkauden jälkeisiä rantamuodostelmia, kauniita vesistöjä, upeita luonnonlähteitä ja laajoja pirunpeltoja.

Karijoki

Karijoella on tarjolla mahtavia luontoreittejä, joista monet toimivat myös talvella latuina. Karijoen kuuluisin kohde lienee Susiluola, joka löydösten perusteella on Pohjoismaiden vanhin asuinpaikka. Susiluola sijaitsee Karijoen ja Teuvan alueella kulkevan Muinaisvuorten reitistön eteläisessä päässä. Reitistöt sopivat monentasoisille luonnossa liikkujille. Reittien varsille sijoittuvat laavut, kodat ja kämpät tarjoavat mahdollisuuden levähtämiseen ja eväiden syömiseen elävän tulen äärellä.

Kauhajoki

Kauhajoen tarjoamat reitit ovat monipuolisia, joista matkailija saa valita mielekkäänsä. Miltä kuulostaisi pyöräretki halki Hyypänjokilaakson jyrkkärinteisten laaksojen ja kauniin viljelymaiseman läpi? Luonnossa viihtyvä voi löytää itsensä Lauhanvuoren kansallispuistosta pirunpelloilta ja luontoreiteiltä, tai vaihtoehtoisesti Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuiston halki kulkevalta keskiaikaiselta kulkureitiltä. Haastetta kaipaava voi löytää itsensä laskeutumassa Katikankanjonin jyrkiltä rinteiltä kohti satumaista purolaaksoa.

Kurikka

Monipuolinen Kurikka tarjoaa laajan luontopolkuverkoston, jonka kautta voit tutustua alueemme monipuolisiin kohteisiin kesäaikaan patikoiden ja talvella hiihtäen. Jylhät kallioalueet Jalasjärven Pirunpesän alueella, isot suoalueet Kurikan Niinistönjärvellä sekä Jurvan Levanevan luonnonsuojelualue ovat esimerkkejä alueemme monipuolisista luontokohteista.

Teuva

Teuvalla suunnaksi kannattaa ottaa Muinaisvuorten reitistöt, joiden varsilla on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia ja viihtyisiä maisemia. Monipuolisimmillaan reittien anti on Parran ja Suksenjärven ympäristössä. Laajimmin reittiverkosto on käytettävissä lumisena talvena, jolloin ladut kattavat lähes kaikki reitit. Kesällä reittien taso vaihtelee enemmän, mutta tällöinkin Parran ympäristö on hyvä lähtökohta. Teuvalta aloittavan kannattaa suunnata joko Parraan tai Pappilankankaalle, Karijoen reitti alkaa aivan keskustan tuntumasta.

Site proudly made by Creative Crue logo