Muinaisvuorten reitistön kartta, jossa maininnat Teuvan ja Karijoen eri kohteista. Kartassa näkyy mm. Teuvan ja Karijoen kuntien vaakunat, reittikartta maastossa sekä kuvia kohteista.

Muinaisvuorten reitistöt

Muinaisvuorten reitistön selkäranka muodostuu polusta, joka seuraa muinaisvuorien jäännöksiä linjalla Parra-Kakkorinvuori-Susivuori-Pyhävuori. Reittiin liittyy useita sivureittejä ja runsaasti rakenteita Karijoella ja Teuvalla. Reittien varsilla on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia ja viihtyisiä maisemia, vaikka reitit kulkevatkin talousmetsissä.

Monipuolisimmillaan reittien anti on Parran ja Suksenjärven ympäristössä. Pappilankankaalla on myös useita reittivaihtoehtoja liikuntapainotteiseen ulkoiluun, mutta luonto on siellä yksipuolisempaa. Laajimmin reittiverkosto on käytettävissä lumisena talvena, jolloin ladut kattavat lähes kaikki reitit. Kesällä reittien taso vaihtelee enemmän, mutta tällöinkin Parran ympäristö on hyvä lähtökohta.

Kakkorinvuoren, Peurajärven ja Susiluolan ympäristöistä löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kakkorinvuorella on mm. näkötorni, kota ja luonto-opasteita. Karijoella reitti alkaa aivan keskustan tuntumasta. Teuvan keskustasta on Parraan noin yhdeksän ja Pappilankankaalle noin viisi kilometriä.

Muinasvuorten reitistöllä olevia kohteita:

Kohteen tiedot päivitetty: 12.12.2023

Site proudly made by Creative Crue logo