Kesäinen kuva, jossa näkyy taustalla vanha puinen rakennus ja valkoinen opastekyltti

Kaarlelan puisto

Päntäneen keskustan tuntumassa on Lions -yhdistyksen omistama hieno reilu kahden hehtaarin suuruinen Kaarlelan puisto. Kohde on vanhaa jokirantaniityistä ja rantametsistä koostuvaa aluetta, ja ollut pääasiassa heinämaana sekä laitumina. Alueesta noin 1 ha on yhä avoimia niittyjä, joita on hoidettu niittämällä. Loppu alueesta on pääosin lahopuuta sisältävää lehtomaista metsää.

Karijoentieltä on viitta puistoon ja tie vaikuttaa vievän hämäävästi talon pihaan, mutta se kaartaa talon vierestä jyrkästi vasemmalle alas. Muutamalle autolle löytyy parkkipaikka ja parkkipaikalta tulee kävelyä n. 200m puistoalueelle.

Jokivarteen keskittyvä alue on hyvä lintu- ja luontokohde, josta tavataan mm. satakieli. Niittyalueella on monipuolista kasvillisuutta sekä kesällä sieltä voi löytää runsaasti perhosia.
Metsäalueelle on rakennettu pieniä luontopolkuja, useita taukopaikkoja, huuvallinen kota, laavu, lato ja varastorakennus. Ladossa ja kodassa on betonilattia sekä paljon istumapaikkoja. Puistossa on useita erilaisia opastetauluja alueen lajeista ja historiasta. Ladon takaa rannasta lähtevä pieni polku vie n. 100m päähän laavulle kauniiseen jokirantaan, josta voit pulahtaa vaikkapa uimaan. Rannan alue on aika epätasainen ja kivet liukkaita, minkä takia kannattaa liikkua varoen.

Alueelta löytyy käymälä.

Kohteen tiedot päivitetty: 5.9.2023

Site proudly made by Creative Crue logo