Kesäisessä kuvassa kierrätysmateriaaleista mm. metallista ja autonrenkaista tehtyjä eläinhahmoja, etualalla tiikereitä, taka-alalla karhuja sekä palmuja.

Alpon savanni

Alpon savanni on erikoinen eläintarha palmupolkuineen Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajalla. Se ei varsinaisesti ole luontokohde, mutta monikirjavan eläinkatraan läpi kulkevan polun vuoksi esitämme sen luontopolut sekä maisemat ja luonnonihmeet kategorioissa.

Kansantaiteilija Alpo Koivumäen Alpon savanni sijaitsee Kauhajoella Nummijärven kylässä. Alpon ensimmäinen teos, ”Kurki”, syntyi vuonna 1995. Tällä hetkellä Alpon savannilla palmujen katveessa ihmettelee ja istuskelee vajaa 150 erilaista eläinveistosta ja lisää on tulossa. Koivumäki tekee veistoksensa jätemateriaaleista; pääraaka-aineina toimivat metalli, kumi ja muovi, jotka taipuvat taitajan käsissä moneen -useimmiten eläimelliseen muotoon.

Teokset ovat koottu Alpon omalle pihamaalle, vanhalle perunapellolle. Näyttelyalueelle on tehty haketetut polut, joita pitkin vierailijat pääsevät ihailemaan taideteoksia. Alueella on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla avustajan avustuksella. Näyttelyalueelle on asennettu suomen- ja englanninkielisiä kylttejä avaamaan tarinoita Alpon teosten taustalla alueella matkaileville. Savannilla voi käydä vapaasti käyskentelemässä, mutta mahdollisuuksien mukaan Alpo tulee myös itse esittelemään teoksiaan kotona ollessaan.

Alpon savanni on merkittävä kulttuuri- ja luontokohde Kauhajoella, jossa viihtyy niin nuoret kuin vanhemmatkin ihmiset.

Kuuntele lisää Alpon Savannista:

 

Kohteen tiedot päivitetty: 20.9.2022

Site proudly made by Creative Crue logo