Katikankanjoni

Jyrkkäreunainen Katikankanjoni on taianomaisen kaunis ja rauhoittava paikka. Siellä on paljon vanhoja kuusia ja pehmeä sammalmatto. Metsässä liikkuessasi voit kuulla lintujen laulun ja veden kohinan.

Katikankanjoni sijaitsee Kauhajoella, Kauhajärven kylässä. Luontopolku Katikankanjonille lähtee parkkipaikalta, josta vajaan kilometrin päässä polku laskeutuu jyrkästi alaspäin ja ylittää alhaalla sillan. Kipuamalla heti sillan jälkeen mäen huipulle, pääsee Kolmen tuulen lakin päälle – paikka on kapea harjanne kanjonien välissä. Kanjonin pohjalla kulkiessa on vaikea uskoa olevansa Etelä-Pohjanmaalla. Jyrkät rinteet kohoavat paikoin lähes pystysuorina liki parikymmentä metriä purolaakson yläpuolelle.

Kahden kilometrin mittainen reitti kulkee Katikankanjonin rinteillä ja purolaakson pohjalla. Reitin pohjaa on tasoitettu, mutta reitillä on muutama hyvin jyrkkä rinne. Jyrkempiin kohtiin on rakennettu portaat kulkua helpottamaan. Osa reitistä kulkee kuivassa kangasmaastossa ja muutaman kostean kohdan yli vievät luontopolulle rakennetut pitkospuut. Reitin näköalapaikalla on laavu. Laavun vieressä sijaitsevat puuvarasto sekä käymälä. 

Katikankanjoni on osa Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoa. Katikankanjoni on yksi Lauhanvuori-Hämeenkangas Unesco Global Geopark kohteista.

Alla olevan videon on toteuttanut Kauhajoki-Seura ry Kotiseututieto digiaikaan -hankkeella. (kauhajoki.net)

 

 

Lataa 360 kuva Sulje 360 kuva

Kohteen tiedot päivitetty: 7.6.2024

Site proudly made by Creative Crue logo