Kurikka

Kesäinen ilmakuva Kurikan kaupungista, etualalla joki jonka takana urheilupuisto. Taustalla rakennuksia ja puita, sininen pilvinen taivas.

Tervetuloa Kurikkaan!

Kurikka on Etelä-Pohjanmaan toiseksi suurin kaupunki, jossa riittää vauhtia ja vetovoimaa asukkaiden lisäksi myös matkailijoille. Yrittämisen ja yhdessä tekemisen perinteet elävät vahvoina, mikä näkyy runsaana tapahtumien ja matkailupalvelujen tarjontana.

Ikimuistoisia kokemuksia voi hakea mönkijäsafarilta, savusaunasta, Pitkämön alueen huikeista kanjoneista tai vaikka kurkkaamalla Pirunpesään. Kurikan historia ulottuu jo vuosisatojen taakse. Kaupunkimme sijaitsee kesä- ja talvitien risteyksessä, joka kulki aikoinaan Turusta Mustasaareen. Alueemme historiaan voi tutusta museoissa, joita löytyy viisi. Tiesitkö, että yksi näistä viidestä alueemme museosta on erikoistunut jurvalaiseen puusepäntyöhön ja koristeveistoon? Aikaa voi viettää myös Jyllinkosken Sähköpuistossa, jossa voit tutustua sähkölaitoksen vanhaan patoalueeseen ja sähkölaistosmuseoon sekä rentoutua herkkujen äärellä kesäkahvilassa.

Laajan luontopolkuverkoston kautta voit tutustua alueemme monipuolisiin kohteisiin kesäaikaan patikoiden ja talvella hiihtäen. Jylhät kallioalueet Jalasjärven Pirunpesän alueella, isot suoalueet Kurikan Niinistönjärvellä sekä Jurvan Rauhankankaan kangasmetsät ovat esimerkkejä alueemme monipuolisista luontokohteista.

Upeiden luontokohteiden ja museoiden lisäksi tekemistä ja vauhtia voi hakea vaikkapa Pump Track -radalta, joka sijaitsee Kurikan jäähallin läheisyydessä. Vauhtia ja liikunnan riemua voi kokea myös Jurvan aktiivipuistossa, jossa voi scoottauksen lomassa temppuilla puiston kiipeily- ja tasapainolaitteilla. Vauhdin huumaa löytyy myös kaupungin kahdelta moottoriurheiluradalta Jurvan Botniaringiltä tai Jalasjärven Murtoharjulta.

Kurikkalaiset ovat innokkaita tapahtumien järjestäjiä. Perinteisiin kesätapahtumiin kuuluvat muun muassa Haku Päällä -festivaalit, Rytmiraide, Ilsut keväisin ja syksyisin, Matti Viitala -soitot sekä ohjelmalliset kesätori-illat. Lisäksi kaupunki järjestää vuosittain useita tapahtumia muun muassa liikunnan ja kulttuurin saralla.

Tervetuloa tutustumaan monipuolisten tapahtumien ja luonto- ja kulttuurikohteiden Kurikkaan!

www.kurikka.fi/matkailu

 

Kurikan info-piste

Laurintie 21, 61300 Kurikka
ma-pe 9-15
yhteispalvelu@kurikka.fi
Puh. (06) 451 3555
kurikka.fi

Site proudly made by Creative Crue logo