Parran kuntopolulta on paikoin komeat näkymät. Kuvassa polku, kuusia ja radalta puiten välistä upeta näkymät.

Luonto-Parra

De mångsidiga möjligheternas Parra

I Luonto-Parra-området finns fina möjligheter för vandring och skidåkning. Många naturleder och motionsspår som lämpar sig för både korta och längre vandringsutflykter startar i området. Under vintrar med snö finns det ett omfattande nätverk av skidspår i området. Östermarks kommun ansvarar för spåren. Spåren sköts delvis också på talko av idrottsföreningen Rivakka.

På sommaren lockar de små sjöbaden i Parra till svalkande badutflykter, och på vintern är det möjligt att vinterbada där.

I Luonto-Parra finns en frisbeegolfbana med 18 korgar, och den varierande skogsbanan kan användas fritt av alla. Banan upprätthålls med talkokrafter.

På gårdsområdet finns huvudbyggnaden Parramaja och dessutom Pauli Nevala-salen, där det är möjligt att ordna födelsedagsfester och andra fester. Lokalerna lämpar sig väl också för konferenser och utbildningstillfällen. Vid skogskyrkan har en gammal lada fått en ny uppgift i form av altare. Kåtan Parran kota kan hyras, och med sina trälador bildar den en egen spännande helhet i skogen.

På Luonto-Parras gårdsområde finns en speciell sevärdhet, ett 24 meter högt spjut. Monumentet har rests för att hedra den olympiska vinnaren Pauli Nevala från Östermark.

I Snowpark Parra, som ligger i närheten, är det möjligt att åka slalom på vintern. För familjens minsta finns en gratis träningsbacke och en pulkbacke. På Snowpark Parras område finns också flera eldplatser, och i skidbackarna finns vindskydd med utsikt över landskapet.

Kohteen tiedot päivitetty: 13.6.2024