Mistä näen latutiedot?

Latutiedot ovat kyllä yksi ongelmista, joka vaivaa hiihdosta pitäviä tai sen aloittamista suunnittelevia. Sää olosuhteiden vaihtelun takia ladut saattavat nopeastikkin mennä huonoon kuntoon. Toinen ongelma on toki että missä ihmeessä latuja onkaan lähialueilla. Ladut on listattu sivustollemme Luontokohteet ja reitit välilehdelle. Kategoria kohdasta voit näppärästi valita Ladut ja Suodata alueita kohdasta kunnan tai kaupungin, jonka tietoja haluat tarkastella. Jokaisen kohteen alle on listattu, mistä ladun ajankohtaista tietoa kannattaa tarkistaa. Latujen tiedot pohjautuvat sivustollamme kuntien antamaan tietoon ja ajankohtaisimmat latujen kuntoa koskevat tiedot löytyvätkin yleensä kuntien ja kaupunkien sivuilta tai kohdetta ylläpitävän yhdistyksen sivuilta.

Valitettavan monesti tiedot ovat kumminkin vaikeasti löydettävissä, tämän takia päätin koostaa teille mahdollisia latutietoja päivittäviä tahoja yhteen listaan.

Tieto on ihan kunnilta ja kaupungeilta suoraan saatua tai sitten itse kokemuksella hyväksi havaittua.

Kauhajoki

Kauhajoen kaupunki käyttää Ulkoilukaveri sovellusta latutietojen päivittämiseen. Sieltä löytyvät myös ulkojäiden ja pulkkamäkien tilanteen. Ulkoilukaveriin pääset tästä.

Myös Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistojen Facebook-sivuilla on monesti ajankohtaista tietoa.

Kauha-Hiihdon Facebook-sivuilla on myös aktiivista latutietoa etenkin Kauha-Hiihdon aikaan.

Kurikka

Kurikan kaupungin latutiedot on koostettu tänne.

Jalasjärven alueen latutietoja päivitetään tänne.

Jurvan ja Kanta-Kurikan alueen latutietoja päivitetään tänne.

Jurvan osalta kannattaa ottaa myös seurata Jurvan Urheilijoiden Facebook-sivua sekä Instagramia. Sieltä löytyy hyvin tietoa myös tampatuista talvipoluista, jotka soveltuvat kävelyyn tai talvipyöräilyyn!

Kurikan kaupungilta löytyy Kurikan liikuntatoimi, joka päivittää satunnaisesti tietoja Facebook-sivulleen ja Instagramiin.

Jalasjärven alueella toimii Jalasjärven Jalas, jonka Facebook-sivuilla on latutietoja nähtävillä.

Karijoki

Karijoen latutietoja päivitetään Karijoen Facebook-sivuille.

Teuva

Teuvan kunta päivittää SportTrackeriin latutietoja ja he ovat hiljattain myös ottaneet käyttöön Ulkoilukaverin. Teuvan Ulkoilukaveriin pääset tästä.

Pappilankankaan osalta löytyy hyvin tietoja heidän Facebook-sivuiltaan.

Isojoki

Isojoki päivittää latutietoja kunnan sivuille ja tänne.

 

Tiedätkö vielä jonkin kanavan, jota kautta saat itse ajankohtaista latutietoa?

Vinkkaa siitä meille!

Voit olla yhteydessä Visit Suupohja sykähdyttää -hankkeen hanketyöntekijään Riikkaan sähköpostitse riikka.timonen(at)leadersuupohja.fi tai puhelimitse +358 (0)400 423 401.

 

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Visit Suupohja sykähdyttää

Visit Suupohja sykähdyttää -hankkeessa kehitetään Visit Suupohja -brändiä ja Visit Suupohja -sivustoa siten, että se vastaa yhä paremmin alueen asukkaiden ja matkailijoiden tarpeita. Hankkeessa on

Kesän viimeiset menovinkit

Heinäkuun vaihtuessa elokuuhun pitkät kesäillat lyhenevät ja kuumat hellepäivät hellittävät. Vaikka lomapäivät ovatkin loppumaisillaan, haluaisin viimeisessä kesäblogissani jakaa tärppejä kesän viimeisiin tapahtumiin. Lisäksi haluaisin esitellä

Kesäpäivä Lauhanvuorella

Suupohjan luontokohteista hulppein on ehdottomasti Lauhanvuoren kansallispuisto. Yhdeltä Länsi-Suomen korkeimmalta kohdalta avautuukin upeat näkymät Pohjanmaan lakeuksille. Lauhanvuorella sijaitsee useita reittejä, jotka soveltuvat hyvin päiväretkiksi aurinkoiseen

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo