Friluftsområdet Pappilankangas

Friluftsområdet Pappilankangas ligger i byn Komsi nära Östermark centrum och är ett av de bästa friluftsområdena för hela familjen. När du kör in på gården befinner du dig mitt i en tallskog på momark och på en plats som medlemmarna i kyrkbyns byasektion av föreningen Teuvan Rivakka sköter med hjärtat. På det stora och säkra gårdsområdet finns det aktiviteter för både vuxna och barn. För barn finns det gungor, en sandlåda och indiantält på området samt en granriskåta som barnen särskilt gillar. På området finns en motionsslinga, en motionstrappa och ett litet utegym. Förutom Pappilankangas skidstuga finns det dessutom en grillkåta och ett lusthus på området, där man kan grilla och umgås.

Från skidstugan startar välskötta vandringsleder på 3, 6 och 10 kilometer. 1,5 kilometer från skidstugan ligger det prydliga och trivsamma Karvahuuli vindskyddet, där det alltid finns ved. Längs friluftsleden lägger man särskilt märke till en vacker bäck, där man kan gå längs en stig från motionsslingan till en annan. I närheten av motionsslingan finns också en frisbeegolfbana med 18 korgar.

Kyrkbyns byasektion av Teuvan Rivakka ordnar ofta evenemang vid Pappilankangas. Sommartid ordnas även populära löparevenemang vid Pappilankangas.

Under vintrar med snö kan man njuta av utmärkta skidåkningsmöjligheter med hela familjen vid Pappilankangas! Det finns över 30 kilometer skidspår, som körs upp med talkokrafter. För barn finns en egen ”skidstadion”, med en kanin-, en ekorre-, en tomte- och en björnslinga. Knatte- och ungdomsskidtävlingarna har också blivit populära skidevenemang för hela släkten. Skidspåret Ruomion lenkki via Karvahuuli vindskydd till skidstugan är på natten upplyst av marschaller och ger en stämningsfull skidtur för dig som söker nya upplevelser.

Kohteen tiedot päivitetty: 3.11.2023