Kurikan leikkipaikat

Kurikan leikkipaikkojen kunnossapidosta vastaa Kurikan kaupunki.
Suuri osa kohteista sijaitsee lähellä piha- tai maanteitä, joten kannustamme jokaisessa kohteessa vieraillessa tarkkaavaisuuteen. Pidetään huoli että leikkipaikat pysyvät puhtaina ja kaikille turvallisina!

Täältä näet Kurikan leikkipaikat kartalle sijoiteltuna.

Hakapuisto

Hakapuisto

Kinttupolku 3 | 62.625323, 22.401939

Hakapuisto sijaitsee Epontien ja Franssintien kerrostalojen tuntumassa. Leikkipaikka soveltuu kiipeilytelineidensä puolesta parhaiten jo hieman isommille lapsille. Kauniin viheriön ympäröimä leikkipaikka sijaitsee vähän matkan päästä junanradasta, joten kannustamme varovaisuuteen mikäli paikalle saapuu radan puolelta.

Hakapuiston kiipeilyteline on kuvan etualalla ja taustalla näkyy keinuja, puita sekä kerrostaloja. Kuva on kuvattu aurinkoisena kesäpäivänä.

Huhtasenpuisto

Huhtasenpuiston kiipeilyteline on kuvan etualalla ja taustalla näkyy puiston keinut. Kuvattu aurinkoisena kesäpäivänä.

Huhtasentie 3 | 62.598889, 22.363518

Huhtasenpuisto sijaitsee rauhallisella asuinalueella. Kompaktin kokoinen, luonnonläheinne leikkipaikka on lähellä tietä, jonka vuoksi kannustamme varovaisuuteen. Leikkipaikka soveltuu parhaiten hieman vanhemmille lapsille, mutta esimerkiksi kärryilläkin pääsee helposti Huhtasenpuistoon. Paikan päälle pääsee myös Kaistilasta pururataa pitkin.

Huhtasenpuiston kiipeilyteline, kuvattu aurinkoisena kesäpäivänä.Huhtasenpuisto kuvattuna tieltä käsin, koivujen takaa erottuu vähän kiipeilyteline ja oikealla reunalla näkyy puiston keinuja. Kuvattu kesäpäivänä aurinkoisella säällä.

Issupuisto

Issupuiston yleisnäkymä

Issuntie 5 | 62.627461, 22.405965

Issupuisto on parin kilometrin päässä keskustasta, lähellä Kurikan Rotary-puistoa. Puiston leikkipaikkoja ympäröi laaja nurmialue joka mahdollistaa myös muut leikit leikkipuiston alueella. Issupuistossa on parhaiten leikkipaikkoja hieman vanhemmille lapsille, mutta paikan päältä löytyy myös esimerkiksi hiekkalaatikko.

Issupuiston yleisnäkymä

Polven kenttä

Polven kentän keinu ja kiipeilyteline

Polvenkyläntie 32 | 62.580704, 22.155045

Entisen Polvenkylän koulun vastapäätä sijaitseva, hyvin kompakti leikkipuisto on yhä käyttökelpoinen. Paikalta löytyy niin kaksi paria keinuja kuin pienimuotoisemmat kiipeilytelineet, mutta nämä soveltuvat parhaiten kouluikäisille lapsille. Läheistä kenttää ei ole siistitty leikkikäyttöön.

Polven kentän keinu

Kampin kenttä

Kampin kyläseuran tenniskenttä

Kuusistontie 14 | 62.622868, 22.309383

Kuusistontietä ajettaessa suoraan avautuu näkymä Kampin kyläseuran ylläpitämälle tenniskentälle, hiekkakentälle sekä kylän kokoontumispaikkana käytössä oleva Luomaan torppa, jossa järjestetään myös esimerkiksi lavatansseja. Hiekkakentän laitamilta löytyy kaupungin ylläpitämä, kompaktin kokoinen leikkikenttä.

Kampin kentän leikkipaikan kiipeilytelineet kuvan etualalla ja taustalla keinu aurinkoisena kesäpäivänä.Kampin kyläseuran tenniskenttäKampin hiekkakenttä

Keskijyrän puisto

Keskijyrän puiston keinut ja liukumäki

62.607965, 22.373502

Keskijyrän puisto sijaitsee lähellä Korpitien varrella olevaa, pientä puistoaluetta jossa on pieni lampi ja sen ylittävä silta sekä runsaasti tilaa esimerkiksi piknikiä varten. Leikkipaikan välittömässä läheisyydessä on myös pieni hiekkakenttä parin jalkapallomaalin kera. Leikkipuistosta itsestään löytyy parhaiten puuhattavaa vähän vanhemmille lapsille mutta esimerkiksi keinuja on sekä pienemmille että isommille lapsille. Puiston ja lammen välissä on tie, joten kannustamme varovaisuuteen siirtymien välillä.

Keskijyrän puiston keinut ja liukumäkiKeskijyrän puiston kenttä ja leikkikentäKeskijyrän puiston lähellä sijaitseva lampi

Kiven leikkikenttä

Kiven leikkikentän yleisnäkymä

Kurjenpolventie | 62.596178, 22.374646

Kankaan koulun lähellä, Kurjenpolventien varressa sijaitseva Kiven leikkikenttä on lähellä monia ulkoilumahdollisuuksia. Itsessään leikkipaikka on avoin ja soveltuu monen ikäisille lapsille leikkipaikkojensa puitteissa. Puiston ympärillä on runsaasti viherikköä vapaalle leikkimiselle ja peleille, joita voi myös pelailla vierestä löytyvällä Kankaan koulun kentällä. Kentältä löytyy myös jääkiekkokaukalo. Tien toisella puolesta kentästä on Kankaan koulun piha, josta löytyy runsaasti leikkimahdollisuuksia erityisesti ala-asteikäisille.

Kiven leikkikenttäKankaan monitoimikenttäKankaan koulun hiekkakenttä ja jääkiekkokaukalo

Kuulan puisto

Kuulan puiston kiipeilyteline ja keinu

Kettutie 24 | 62.619213, 22.374961

Kuulan puisto sijaitsee Aution asuinalueen katveessa. Suojaisalla paikalla oleva leikkipuisto on kauempana suuremmista teistä ja leikkipaikkojen ympäriltä löytyy jonkin verran tilaa myös lasten vapaamuotoisempiin leikkihetkiin tai esimerkiksi piknikille. Puiston leikkipaikat tarjoavat tekemistä niin hieman nuoremmille kuin vanhemmillekin lapsille.

Kuulan puiston verkkokeinuKuulan puiston kiipeilyteline ja keinu

Käälypuisto

Käälypuiston yleisnäkymä

Käälytie 14 | 62.615682, 22.421927

Monipuolisia leikkipaikkoja tarjoava Käälypuisto sijaitsee Kurikankylän kaupunginosassa. Suojainen ympäristö ja laaja valikoima mahdollistavat mukavat leikkihetket eri ikäisille lapsille.

Käälypuiston leikkipaikkojaKäälypuiston leikkipaikkojaKäälypuiston leikkipaikkoja

Latvalan puisto

Latvalan puiston yleisnäkymä

Konstantie 8 | 62.621994, 22.385723

Latvalan puisto löytyy Autiosta, Konstantien päästä, jossa on pieni hiekka-alue toimittamassa parkkipaikan virkaa. Leikkipuistosta löytyy leikkipaikkoja niin isommille kuin pienemmillekkin lapsille. Latvalan puisto sijaitsee suojaisella paikalla, lähellä rivitaloasumuksia.

Latvalan puisto

Lehtohaka

Lehtohaan yleisnäkymä

Lehtohaantie | 62.628176, 22.395531

Lehtohaantien varrella sijaitseva Lehtohaan leikkipuisto on kooltaan suuri. Paikalta löytyy paljon erilaisia, eri ikäisille sopivia leikkipaikkoja sekä myös runsaasti tilaa vapaalle leikkimiselle. Puiston lähellä oleva Reinikantie on suhteellisen aktiivinen joten kannustamme valppauteen leikkipuistossa aikaa viettäessä.

Lehtohaka yleisnäkymäLehtohaan yleinäkymäLehtohaka hiekkakenttä

Linnapuisto

Linnapuiston linnan muotoinen kiipeilyteline

Asematie 10 | 62.617546, 22.399474

Linnapuisto sijaitsee Kurikan keskustassa, entisen kaupungintalon paikalla ja torin vierestä. Torilta löytyy muun muassa esiintymislava ja jäätelökioski, josta voi kesäaikaan myös vuokrata mailat minigolfiin ja lainata esimerkiksi Kyrönjoen varrelta, urheilukentän takaa löytyviä kanootteja. Linnapuistosta löytyy leikkipaikkoja kaiken ikäisille lapsille sekä Antti Pienimäen tekemät hevospatsaat.

Linnapuiston yleisnäkymäAntti Pienimäen tekemät hevospatsaatLinnapuiston vieressä sijaitseva korikeinu

Marianpuisto

Marianpuiston pienten lasten kiipeilyteline

Kaartotie 6 | 62.612187, 22.396302

Marianpuisto on toinen Kankaan kaupunginosasta, Kaartotien varrelta löytyvistä leikkipuistoista. Marianpuiston tien puoleinen reuna on hyvin suojattu pensasaidoilla ja on näin ollen verrattain suojainen paikka. Laajan hiekkapohjaisen leikkialueen lisäksi leikkipuiston läheisyydestä löytyy runsaasti nurmialuetta vapaamuotoiselle leikkimiselle ja ajanviettämiselle. Leikkipaikkoja puolestaan on hyvin monen ikäisille lapsille.

Marianpuiston kiipeilyteline ja muita leikkipaikkojaMarianpuiston yleisnäkymäMarianpuiston keinuja

Oraspuisto

Oraspuiston liukumäki

Orastie | 62.616579, 22.417229

Kurikankylästä, Orastien päästä löytyvä Oraspuisto on vaatimattoman kokoinen leikkipuisto joka soveltuu leikkipaikkojensa osalta monen ikäisille. Paikan päältä löytyy kiipeilyteline-liukumäkiyhdistelmän lisäksi myös keinu, hiekkalaatikko sekä useampi jousikeinu. Oraspuistoa ympäröivä asuinalue on rauhallinen eikä puisto sijaitse isojen teiden välittömässä läheisyydessä.

Oraspuiston hiekkalaatikko etukentällä

Panttilan puisto

Yleisnäkymä Panttilan leikkipuiston leikkipaikkoihin pilvisellä säällä

Panttilantie 23 | 62.663688, 22.397601

Panttilan leikkipaikka on kompaktin kokoinen, perheen pienimmille soveltuva myös suojaisen sijaintinsa puolesta. Lähellä olevaa tietä ja puistoa erottaa miltei koko matkalta pensaat. Leikkipaikalta löytyy muun muassa jousikeinuja, kiipeilyteline, keinut sekä pienikokoinen liukumäki.

Panttilan puiston jousikeinut etualalla pilvisessä säässäPanttilan puiston yleisnäkymä pilvisellä säällä

Poutapuisto

Poutapuiston jousikeinu ja keinut

Pilventie | 62.611006, 22.368869

Pilventien varrelta löytyvä leikkipuisto on hyvin tunnelmallinen ja omaa useamman eri leikkipaikan. Kahden eri keinusetin ohella paikalta löytyy myös liukumäki jonka yhteydessä on myös kiipeilytelineet, jousikeinu, karuselli sekä tasapainolauta. Leikkipuisto sijaitsee pihateiden risteymässä jonka vuoksi autoliikettä on jonkin verran.

Poutapuiston tasapainolauta, keinut ja kiipeilyteline/liukumäki

Pujonevanpuisto

Pujonevan puiston leikkikentälle vievät portaat

Pujonevantie 6 | 62.631493, 22.385792

Suojaisan asuinalueen ja kauniin, vehreän puistoalueen keskiöstä löytyvä Pujonevanpuisto soveltuu monen ikäisten lasten leikkeihin. Leikkipaikoiltaan puisto on monipuolinen ja tarjoaa tasavertaisesti virikkeitä niin perheen pienimmillekin kuin hieman vanhemmille lapsille. Ympäröivä, suuri nurmikkoalue tarjoaa myös tilaa lasten omille leikeille.

Pujonevan puiston pienemille lapsille soveltuvia leikkipaikkojaPujonevan puiston leikkipaikkojaPujonevan puiston viheralue

Punatulkuntien leikkialue

Punatulkuntien leikkipaikan hiekkalaatikko

Punatulkuntie 12 | 62.619013, 22.366611

Punatulkuntien väliin jäävä leikkipuisto tarjoaa niin mahdollisuuden pienimuotoiseen jalkapallon pelaamiseen, hiekkalaatikolla leikkimiseen sekä keinumiseen. Laajasti saavutettava, Riuhdankalliolla sijaitseva leikkipuisto on suojainen ja sijaitsee kauempana ruuhkaisilta teiltä.

Punatulkuntien leikkipaikan keinutPunatulkuntien leikkipaikan läheisyydestä löytyvä pieni hiekkakenttä ja maalit

Riihipuisto

Riihipuiston leikkipaikkoja

Kaartotie 43 | 62.608083, 22.391722

Toinen Kaartotien varrelta löytyvistä leikkipuistoista sijaitsee lähempänä tietä ja on jokseenkin avoimempi, joten kannustamme varovaisuuteen. Leikkipuistosta löytyy perinteisten keinujen ohella myös jousikeinut sekä hiekkalaatikko.

Riihipuiston keinu ja jousikeinut

Rinkipuisto

Rinkipuiston leikkipaikat

Rinkitie | 62.607844, 22.366695

Nimensä mukaisesti ringin muodostavan tien keskeltä löytyvä leikkipuisto kantaa samaa nimeä. Metsäisen kaistaleen keskiöön rakennettu leikkipuisto on läheisestä tiesijainnistaan huolimatta tunnelmallinen ja seesteinen, sekä kykeneväinen tarjoamaan virikkeitä monen ikäisille lapsille.

Rinkipuiston yleisnäkymä mäkineenRinkipuiston leikkipaikkojaRinkipuiston leikkipaikkoja

Riuhdanpuisto

Riuhdanpuiston kiipeilyteline

Katajatie | 62.618062, 22.370290

Riuhdanpuisto sijaitsee metsäkaistaleen keskellä. Tunnelmallinen leikkipuisto pitää sisällään leikkipaikkoja monen ikäisille lapsille, muun muassa liukumäkien ja kiipeilytelineiden muodossa. Leikkipuisto ei ole ruuhkaisten teiden välittömässä läheisyydessä.

Riuhdanpuiston kiipeilyteline ja liukumäki pienemmille lapsilleRiuhdanpuiston yleisnäkymä

Tiaisentien leikkialue

Tiaisentien leikkialueen keinut, penkki ja hiekkalaatikko

Tiaisentie 10 | 62.616469, 22.363880

Tiaisentien päädystä löytyvä leikkipaikka on kooltaan hyvin kompakti. Alueelta löytyy kaksi eri keinutelinettä, hiekkalaatikko sekä piknikpöytä.

Tiaisentien leikkialueen hiekkalaatikko ja keinu

Varpusentien leikkialue

Varpusentien leikkialueen hiekkalaatikko, penkki ja keinu

Varpusentie 9 | 62.616178, 22.365818

Varpusentien loppupäästä löytyy tien molemmilta puolilta kaksi eri leikkipaikkaa. Toisella puolella tietä on pieni hiekkakenttä josta löytyvät pienet jalkapallomaalit sekä koripallokori. Tien toisella puolella taas on hiekkalaatikko, keinu ja pinkikpöytä.

Varpusentien leikkialueen koripallo- ja jalkapallokorit hiekkakentällä

Vasikkahaka

Vasikkahaan keinulauta, isompi kiipeilyteline liukumäkineen ja keinu

Marjapolku | 62.613611, 22.377167

Suojaisella paikalla, Marjapolun varrella sijaitseva Vasikkahaka on laaja leikkipuisto josta löytyy tekemistä monen ikäisille lapsille. Paikalta löytyy niin kaksi erikokoista kiipeilytelinettä liukumäkineen ja erilaisia keinuja. Leikkipuiston vieressä on myös laajempi viheriö, jossa on tilaa lapsien omille leikeille.

Vasikkahaan keinu ja hiekkalaatikkoVasikkahaan keinulauta ja kiipeilyteline, jonka yhteydessä on myös liukumäki. Etualalta löytyy puiston penkki.

Vähäojanteenpuisto

Vähäojanteenpuiston yleisnäkymä

Majavapolku 10 | 62.608963, 22.405592

Rauhallisen asuinalueen katveesta löytyvä Vähäojanteenpuisto tarjoaa touhuttavaa monen ikäisille lapsille. Paikan päältä löytyy niin verkkokeinu, liukumäki-kiipeilytelineyhdistelmä kuin myös hiekkalaatikko sekä jousikeinuja.

Vähäojanteenpuiston hiekkalaatikko ja jousikeinut

Pitkämö Canyon Camping

Yleisnäkymä leikkikentästä

Moljakantie 28 | 62.586994, 22.415699

Pitkämö Canyon Campingin etualalla sijaitseva leikkipuisto on kompaktin kokoinen, joskin se tarjoaa tekemistä monen ikäisille lapsille. Paikan päältä löytyy niin ikään hiekkalaatikko, kiipeilyteline-liukumäkiyhdistelmä sekä useampia keinuja.

Leikkikentän kiipeilyteline ja liukumäkiKeinut

Pitkämön uimaranta

Yleisnäkymä leikkikenttään, kiipeilyteline/liukumäki etualalla

Myllykyläntie 628 | 62.583640, 22.406862

Pitkämön uimarannan parkkipaikan läheisyydestä löytyvältä leikkipaikalta löytyy niin keinuja, kiipeilyteline-liukumäki yhdistelmä kuin esimerkiksi pienempi karuselli sekä kahden henkilön jousikeinu. Kurikan suurimpana uimapaikkana tiedetty uimaranta on kesäpäivisin suosittu kohde, jonka vuoksi myös parkkipaikalla on runsaasti liikennettä.

Leikkikentän keinujaLeikkikentän yleisnäkymä

Site proudly made by Creative Crue logo