Kivikkoinen polku mäntymetsän keskellä. Kesäinen keli.

Nuijapoloku

Nuijapoloku sijaitsee Kurikan Tuiskulan kylässä. Nuijapoloku-reitistö muistuttaa talonpoikaiskapinasta, joka Pohjanmaalla puhkesi 1500-luvun lopussa. Nuijasodaksi kutsuttu kapina huipentui Pohjanmaalla Santavuoren taistelussa, jossa kuninkaan ratsujoukot löylyttivät kapinoineet talonpojat.

Reitti on merkattu maastoon sinisellä salmiakkikuviolla ja paikoin viitoitus kyltein. Iso osa Nuijapolusta on hyväkuntoisia ja hyväkulkuisia polkuja ja metsäautoteitä, paikoin löytyy kivikkoisempaa ja haastavampaa maastoakin. Nuijapolku on kokonaisuudessaan kävellen kuljettavissa. Maastopyörälläkin pääsee kulkemaan, mutta kannattaa välttää kivikkoisimmat alueet, jos ei ole valmis kantamaan pyörää pidempää matkaa. Reitti on luokiteltu keskivaativaksi. Patikointireittejä on 5-21 km mittaisia. Latvaharjusta lähtevä 5 km reitti kulkee kuusimetsän läpi kallioiseen männikköön polkuja ja metsäteitä pitkin. Kärrymiehen lähtöpisteeltä Poikarämäkän ja Lellunharjun kautta pääsee siirtymäreittiä pitkin Ilkan polulle. Siirtymäreitti on karttaan merkattu sinisellä viivalla.

Matkan varrella voi pysähtyä Morajärven laavulla, Samelinmajalla, Leevin kodalla tai Poikarämäkän kodalla ja ylittää pirunpellon pikku Santavuorella. Nuijapolulta on yhteys Ilkan polulle, jota pitkin pääsee aina Ilmajoen kautta Seinäjoelle asti.

Levähdyspaikoilla ei ole polttopuita valmiina, joten ota omat polttopuut mukaan.

Kuuntele lisää:

Kohteen tiedot päivitetty: 25.6.2024

Site proudly made by Creative Crue logo