Polku mäntymetsässä.

Ketunlenkki

Ketunlenkki on noin 5,5 kilometrin mittainen luontopolku Kurikan keskustan tuntumassa ja reitti kulkeekin osittain hyvinkin lähellä asutusta. Reitille on mahdollisuus tulla monesta kohtaa mukaan, mutta varsinainen aloituspiste löytyy Jyräntieltä. Sieltä löytyy siis tarkempi reittikartta ja infotaulu. Maastossa Ketunlenkki on merkittynä vaaleansinisillä salmiakki kuvioilla ja risteyskohtiin on lisätty suuntaviitat merkitsemään oikeaa kiertosuuntaa.

Ketunlenkki kulkee kauniissa metsissä sekä vaihtelevassa maastossa pääsääntöisesti hyväkulkuisia ja kuivia metsäpolkuja pitkin. Pieni pätkä reittiä kuljetaan kunnon teitä pitkin ja onkin hyvä olla varovainen teitä ylitettäessä. Reitin varrelle mahtuu myös vaativampaa kalliota sekä kosteampiakin kohtia. Reitin kosteimman kohdan yli on tehty pitkospuut, joita pitkin on hyvä kulkea ja pitää kengät näin kuivana.

Ketunlenkki tarjoaa sopivasi haastetta ja nähtävää kaikille. Se soveltuu kuljettavaksi niin kävellen, juosten ja suurimmaksi osaksi myös maastopyörällä. Maastopyörällä ajettaessa haastavin pätkä on varmasti nousu Riuhdankalliolle ja saattaakin joutua nostamaan pyörän olalle.

Kohteen tiedot päivitetty: 29.9.2022

Site proudly made by Creative Crue logo