Polku mäntymetsässä.

Leden Ketunlenkki

Ketunlenkki är en cirka 5,5 kilometer lång naturstig nära Kurikka centrum och leden går delvis mycket nära bebyggelse. Det finns möjlighet att starta leden på flera platser, men den egentliga startpunkten finns på Jyräntie. Där finns en mer detaljerad karta över leden och en informationstavla. I terrängen är Ketunlenkki markerad med ljusblåa salmiakfigurer och i korsningarna har man lagt till riktningsskyltar för att markera den rätta färdriktningen.

Ketunlenkki går genom en vacker skog och i varierande terräng, i regel längs goda och torra skogsstigar. En liten bit av leden går längs riktiga vägar och det är bra att vara försiktig när man korsar vägarna. Längs leden finns också mer krävande berg och våtare ställen. Över ledens våtaste ställe har man gjort spångar, längs vilka det är bra att gå för att hålla skorna torra.

Ketunlenkki erbjuder dig en lämplig utmaning och något att se för alla. Den lämpar sig för att både promenera och löpa, och till största delen även för att cykla med mountainbike. När man åker mountainbike är den mest utmanande biten nog att ta sig upp till klippan Riuhdankallio, då kan man bli tvungen att bära cykeln.

Kohteen tiedot päivitetty: 18.6.2024