Levanevan pitkospuut, suomaisema ja sininen taivas.

Kurjen kierros -Maalarinmaan taukopaikka

Kurjenkierros kulkee Laihian, Jurvan ja Ilmajoen kuntien vaihtelevassa luonnossa. Reitti on merkitty Laihian ja Jurvan puolella oransseilla merkeillä, ja Ilmajoen puolella keltaisilla merkeillä. Levanevan luonnonsuojelualueen reitti on 13 km pitkä ja merkitty sinisillä merkeillä. Se kiertää hienoa suomaisemaa poiketen välillä metsäsaarekkeisiin ja suon reunametsiin. Reitti on helppokulkuinen ja kaikki suo-osuudet on pitkoistettu. Reitillä kulkiessa on syytä ottaa huomioon, että pitkospuut voivat olla liukkaita sääoloista riippuen. Reitti sopii myös aloitteleville retkeilijöille.

Maalarinmaan taukopaikka sijaitsee Laihian puolella, 600m päässä oleva parkkipaikka taas Jurvan puolella. Siistillä taukopaikalla on laavu, lintutorni, puuvarasto sekä käymälä. Paikalta lähtevät pitkospuut menevät lähes silmänkantamattomiin jatkuvan Levanevan poikki Laihialle Rajavuoren erä- retkeilykeskukseen. Toiseen suuntaan lähtee polku soiden, kallioiden ja lehtometsien läpi Pässilänmajalle Jurvaan. Maalarinmaa on upea kohde lintubongareille, sillä lintutornista aukeava Levaneva on erityisesti suolla pesivien lintujen suosiossa.

Tie Maalarinmaalle kulkee Kivi- ja Levalammen tekojärven ohi. Tekojärvi itsessään on jo nähtävyys. Sen valtava ulappa näyttää pieniin vesistöihin tottuneen Suupohjalaisen silmiin valtamereltä.

Kuuntele lisää Levanevan alueesta:

 

Kohteen tiedot päivitetty: 20.9.2022

Site proudly made by Creative Crue logo