Jyllinkosken sähköpuisto

Jyllinkosken vanhan sähkölaitoksen ympäristössä on valtavan kauniit koskimaisemat. Paikalla on luontopolku Kiskonniemeen ja sen varrella näköalatasanne vanhan padon reunassa, vehreää lehtometsää, nuotiopaikka rannassa, kesäkahvila. Jyllinkosken Sähköpuiston alueella toimivat Informaatiotekniikan Museo ja  Sähkömuseo.

1,5 km mittainen reitti on vaativuudeltaan keskivaativa. Jyrkimpiin kohtiin on tehty rappuset ja kosteat paikat pystyy ohittamaan pitkospuita pitkin. Paikassa pääsee liikkumaan hyvin lastenvaunuilla ja pyörätuolilla lukuunottamatta Kiskonniemen polun varressa olevaa näköalatasannetta, jonne johtaa jyrkät rappuset. Vaunuilla ja pyörätuolilla kannattaa mennä sähkölaitosmuseon pihasta sillan yli ja kääntyä oikealle pikkutielle (ns. Perhereitti, 1km). Sen varrelta on kerrassaan mainiot näkymät padolle.

Kiskonniemen luontopolku lähtee valkoista museorakennusta vastapäätä tien toiselta puolelta.  Ylärinteeseen johtavat uudet rappuset, joissa voi tukeutua myös kaiteeseen. Kiskonniemessä on siisti hirsilaavu.

Museoalueen aukiolot voit tarkistaa Informaatiotekniikan Museoyhdistys Ry:n sivuilta.

Lataa 360 kuva Sulje 360 kuva

Kohteen tiedot päivitetty: 4.4.2024

Site proudly made by Creative Crue logo