Kesäsaunat Suupohjassa

KESÄSAUNAT SUUPOHJASSA

Saunan lämpö ja luonnon tuoksut piristävät kehoa ja mieltä. Kesäsauna on täydellinen tapa rentoutua ja ladata akkuja.

Tarkista ajankohtaiset tiedot kesäsaunojen aukioloajoista, maksuista ja mahdollisista muista ohjeista aina kohteen sivuilta tai kohteesta vastaavalta taholta!

Saunat ovat kaikkien käytettävissä, muista siis jättää sauna puhtaaksi ja miellyttäväksi seuraavalle käyttäjälle!

 

Isojoki

Kodesjärvi

Kodesjärven uimaranta Isojoella on monipuolinen: sauna, grillikota ja polttopuita, pukukopit, puucee ja lapsille keinu. Sauna on kaikkien vapaassa käytössä. Mitään kellonaikoja ei ole käytölle. Jokainen saa lämmittää itse, polttopuita löytyy valmiiksi pilkottuna. Saunamaksun saa suorittaa lippaaseen tai kyläseuran tilille.
Osoite: Sipiläntie 38, 64930 Isojoki

Kodesjärven nettisivut
Linkki Visit Suupohjan sivulle

Kangasjärvi

Lauhanvuoren kupeesta Isojoelta löytyy kirkasvetinen ja kalaisa Kangasjärvi. Kangasjärven saunat palvelevat monipuolisesti. Leirintäalueen 2 uintisaunaa lämpiävät kesäisin joka päivä rannan tuntumassa. Saunat, suihkutilat ja pukuhuoneet ovat kaikkien käytössä pientä maksua vastaan. Saunan käytöstä peritään pieni maksu ja sen voi maksaa tullessaan kioskille.
Rauhallinen saunahetki järjestyy Kangasjärven viihtyisässä tilaussaunassa. Kangasjärven kirkkaisiin vesiin on tilaussaunan ovelta vain muutama askel ja käytössä on oma ranta ja laituri.
Leirintä-alueen toiminta, mökit ja asuntoauto/ -vaunupaikat Lauha.fi sivustolta.

Osoite: Kangasjärventie 633, 64900 Isojoki

lauha.fi sivuilla
Linkki Visit Suupohjan sivulle

 

Peuralan kylä Sarvijärvi

Peuralan kyläyhdistyksen ylläpitämä sauna sijaitsee upealla paikalla Sarvijärven rannalla. Saunalle on matkaajilla vapaa käyttöoikeus eikä sitä tarvitse varata etukäteen. Taukopaikalla on myös kesäkeittiö sekä laituri uimaan pulahtamista varten kesäisin.
Reittiohje:
Käänny Suojoentieltä Harjuntielle. Harjuntieltä haarautuu nimeämätön ja kyltitön tie oikealle, tien päässä on kyläyhdistyksen mökki ja ranta.

Sarvijärvi Outdooractiven sivuilla
Facebookista kohdekortti Sarvijärvi

Punainen saunamökki ulkoapäin, vieressä puuvarasto
Sarvijärven saunamökki

 

Kurikka

Hebrominranta, Koskutjärvi Jalasjärvi

Hebrominranta on kaunis pieni hiekkaranta Koskutjärven rannalla Kurikan Jalasjärvellä. Rannalla on siistit pukukopit sekä kesäkahvila Vanhaleiriskä.
Kahvilasta saa jäätelöä, kylmiä juomia, kahvia, makeaa syötävää sekä suolaista purtavaa. Kahvila on auki ti-to 11.00-19.00 ja pe-la 11.00-22.00 sekä su 11.00-19.00 ( säävaraus).

Saunaa voi vuokrata Kesäkahvilasta suoraan tai puh 040 8578989 tai suoraan facebook sivuilta Kesäkahvila Koskuen ”Vanhaleiriskä” sivulta.
Sauna maksaa 1/h lämmitettynä 25€, 2h lämmitettynä 50€, itselämmitettynä 25€/2h. Lisätunti 10€. Alueella on myös vuokrattavana sup-lautoja, 10€/1h, 15€/2h ja 7€/lisätunti.

Alueella sijaitsee myös skeittiramppi, keittokatos ja grillikota, jotka ovat yleisessä käytössä. Ranta sijaitsee aivan Koskuen koulun vieressä, minkä pihasta löytyy lapsille siisti leikkikenttä.

Koskuen kyläyhdistys vuokraa saunaa, vuokraushinta itse lämmittäen 25 euroa/2 tuntia – valmiiksi lämmitettynä 50 euroa/2 tuntia.
Tiedustelut ja varaukset: 040 8578989

Osoite: Tampereentie 1558, 61720 Koskue

Kesäkahvila Koskuen ”Vanhaleiriskä”  
Koskue nettisivut
Hebrominranta Visit Suupohja sivulla
Kurikka.fi sivuilla

 

Närvijoki, Jurva

Närvijoen vapaa-ajan alueelta löytyy kattavat vapaa-ajanvietto mahdollisuudet koko perheelle. Alueella sijaitsee maauimala, savusauna, puusauna, kioski, majoituspaikkoja, kylätupa, leikkikenttä, hiekkalentopallokenttä, grillikota, näköalakukkula sekä katettu tanssilava / olosali. Kaikille avoimia saunailtoja järjestetään noin kerran kuussa, muulloin saunat lämpiävät varauksesta.

Osoite: Kylätupa ja vapaa-ajan alue, Mäntylänkuja 36, 66370 Närvijoki

Närvijoen vapaa-ajanalueen nettisivut
Facebook
Kohde Visit Suupohjan sivuilla

 

Säläisjärvi, Jurva

Säläisjärvi on pieni ja matala tummavetinen järvi Jurvassa. Säläisjärven rannalla on lisäksi leirintäalue Camping Jurva sekä kaunis Sällinluontopolku. Uimaranta on Kurikan kaupungin ylläpitämä.
Alueella majoittuville miesten ja naisten yleiset saunat kesä-/heinäkuussa ke, pe-la sekä toukokuussa ja elokuussa pe-la.
Tilaussauna (15 henkilöä) kesäkaudella 30 €/h ja talvikaudella 40€/h. Tilaussauna on puulämmitteinen, jonka asiakas lämmittää itse.
Lisätiedot: https://www.campingjurva.fi/

Osoite: Kauhajoentie 247, 66300 Jurva

Visit Kurikka sivuilla

 

Kauhajoki

Nummijärvi

Nummijärven uimaranta sijaitsee leirintäalueella. Ranta on yleisessä käytössä ja sieltä löytyy myös avoin tynnyrisauna uimareille. Suurempi tilaussauna käytössä erillisellä varauksella. Ranta on loivasti syvenevä ja se on hiekkapohjainen. Alueelta löytyy myös pukuhuoneet ja käymälät.

Osoite: Nummijärventie 591, 61910 Kauhajoki

Nummijarvi camping sivuille
Visit Suupohja sivuille

Kuva sisältä tynnyrisaunasta, jossa kiuas keskellä penkit reunoilla.
Nummijärven tynnyrisauna

 

Kammikylä

Kauhajoen Nummijärvellä Ruuhinevalla sijaitsee hämmästyttävä Kammi-kylä. Kammi-kylästä löytyy Turvekammin sauna, Savukammin savusauna, Nevansaari, jossa on nuotiopaikka, Julumetun tupa sekä Julumetun sali. Kammi-kylä on suolle luonnonmateriaaleista valmistettujen erikoisten rakennusten muodostama kiehtova kokonaisuus.
Paikallinen isäntä Erkki Kalliomäki on rakentanut Ruuhinevan suolle käppyräisistä männyistä ja muista luonnonmateriaaleista ainulaatuisia tupia ja saunoja, joiden yksityiskohdissa riittää ihmeteltävää. Suolle kuljetaan pitkospuupolkua pitkin. Alueelle on vapaa pääsy, vapaaehtoinen kannatusmaksu lippaaseen.

Saunat lämpiävät erikseen varattaessa, Julumetun tupaan on vapaa pääsy.

Ruuhinevan kammikylä, Jokelantie 32, 61910 Nummijärvi
Erkki Kalliomäki 040 764 4305
Matti Kalliomäki 050 542 8203
matti.kalliomaki(at)gmail.com

Facebook
Instagram
Visit Suupohja sivuille
Taiteiden reitti sivuille

 

Teuva

Parran uimalammet

Parran uimalammet kutsuvat vesileikkeihin ja virkistäytymään. Uimalampien välittömästä läheisyydestä löytyy myös grillikatos sekä huvimaja. Grillikatokselle on kunnan puuhuolto.

Alueelta voi vuokrata puulämmitteistä rantasaunaa ja Parramajan isoja sisäsaunoja. Puulämmitteinen sauna sijaitsee Kahvila-Ravintola Tieran (Parramajan) vieressä, uimalammen rannalla. Laiturilta on helppo laskeutua uimaan. Vuokraaja vastaa saunan lämmittämistä itse valmiilla puilla. Sauna lämpiää nopeasti, jopa puolessa tunnissa. Lauteille mahtuu noin kolme saunojaa kerrallaan. Saunassa on oma pukutila. Peseytyä voi saunassa, missä vesi lämpenee kiukaan vesisäiliössä. Kylmä vesi noudetaan ravintolan terassin oikealla puolella olevasta vesipostista. Myös WC löytyy samasta paikasta. Saunojat tuovat itse mukanaan pyyhkeet, uima-asun ja shampoot.

Rantasaunaa, Parramajan saunoja ja alueen muita vuokrattavia kohteita, kuten isoa kotaa, majoitustiloja ja kokoustiloja voi vuokrata verkkokaupan kautta: verkkokauppa

Osoite: Parrantie 27, Teuva

Nettisivut
Visit Suupohja sivuille

 

Sivin autiotupa

Sivin autiotupa/kämppä sijaitsee Teuvalla Sivin metsätien varressa. Ajomiesten ja metsurien vanha metsäkämppä, tutustumisen arvoinen paikka, täällä aistit erämaan rauhallisuuden.
Tuvassa on takka ja sauna. Saunassa on kertalämmitteinen kiuas, jonka lämmittäminen poikkeaa tavallisesta kiukaasta.   Lisätietoa kertalämmitteisistä kiukaista mm. sauna.fi

Tuvan vierestä löytyy polttopuuvarasto sekä käymälä.  Lähdekaivo löytyy n. 300 metrin päässä. Autolla pääsee tarvittaessa perille saakka. Tuvan takaa löytyy myös hevostalli sekä korsu.

Osoite: Luovantieltä kääntyy tie Sivin metsätielle, ei tienviitoitusta.

google maps, koordinaatit (WGS84): 62.383932, 21.778833
Visit Suupohja sivuille
Outdoor active sivuille

 

Muualla lähialueilla:

Karvia

Neva-Lyly

Neva-Lyly on Karvian Alkkiassa sijaitseva järvi, jonka ympärille on rakennettu talkoilla 1,3 kilometrin pituinen pitkospuureitti sekä rantaan laavu ja nuotiopaikka.
Neva-Lylylle johtaa nimetön, mutta viitoitettu ja hyväkuntoinen metsätie, joka kääntyy Alkkiantieltä ja joka 2,2 kilometrin jälkeen päätyy hyvin hoidetulle virkistäytymisalueelle. Tuolla retkeilijöitä odottavat laavu, tulipaikka, tukeva pöytä ja penkki, jonka ääreen mahtuu isompikin seurue.
Paikalla on tynnyrisauna sekä puuvarasto ja ulkohuussi. Polttopuut ovat puuvarastossa valmiina.

Alueelta löytyy kaikkien vapaassa käytössä oleva nopeasti lämpiävä tynnyrisauna.

Willi Karvia nettisivut

Osoite: Alkkiantie 1454, 39990 Karvia

Navigoi kohteeseen: google maps

tynnyrisauna ulkoapäin
Neva-Lylyn tynnyrisauna

 

Ilmajoki

Koskenkorva

Koskenkorvan laidunalueella on Kyrönjoen varrella kyläseuran ylläpitämä kylätupa, jossa on myös sauna. Alueelta löytyy laituri, grillikota, esteetön wc, lasten liukumäki, 3 kpl frisbeegolf-koreja, istuinryhmiä ja venepaikkoja.
Saunaa lämmitetään kaikille avoimissa saunailloissa touko-syyskuun parittomina tiistai-iltoina klo 18–20. Saunaillat toteutetaan sekasaunoina miehille ja naisille. Pulahtamaankin pääsee Kyrönjoen kuohuihin tukevalta laiturilta tai rannasta päin. Saunamaksu on 3 € / hlö ja maksetaan joko käteisellä paikan päällä tai MobilePaylla.

Saunaillat kesällä 2024 Kylätuvan saunalla – laita päivämäärät muistiin: 7.5, 21.5, 4.6, 18.6, 2.7, 16.7, 30.7, 13.8, 27.8, 10.9, 24.9.

Muulloin erikseen varattaessa Kyläseuran nettisivut

Vaasantien varrelta (kyltti) kääntyy hiekkatie rantaa kohti ja vapaa-ajan alue löytyy sieltä, ei näy tielle.

Osoite: Vaasantie 27, 61330 Koskenkorva.

Kyläseuran nettisivut
Kyläseuran facebooksivu

 

Soini

Laasalan kylä, Alasen uimaranta

Laasalassa sijaitsee yksi Soinin kunnan yleisistä uimarannoista. Uimaranta on kirkasvetisen, lähdepohjaisen Alasen lammen rannassa. Alasen vesi on kesäisin lämpimistä säistä huolimatta virkistävää ja puhdasta.

Uimarannalla sijaitsee kaikkien vapaassa käytössä olevat kota, laavu, uimakopit, wc-rakennus, keinut sekä kyläseuran saunarakennus.
Rantasaunalla on avaran terassin lisäksi pieni, kaminallinen saunatupa sekä pukuhuone. Puusauna tarjoaa leppoisat löylyt. Kesäaikaan saunavuokraan sisältyy sup-lautojen käyttö. Rannassa on myös esteetön laituri.
Saunan voit vuokrata käyttöösi tästä linkistä Laasalan kylän nettisivut

Osoite: Alajärventie 837, 63800 Soini

Arpainen

Arpaisten erämaasauna

Arpaisten erämaasauna löytyy Arpaiskämpän läheltä joen rannasta. Kämpän läheisyydessä on myös puuliiteri, puucee sekä nuotiopaikka. Kämpällä voi yöpyä ja alueella saa yöpyä myös teltassa.

Alueen kartta löytyy täältä kartta pdf

Parkkipaikan osoite: Parkkipaikka itäinen Lumperoisentie 354, Soini

Arpaisten nettisivut
Kohde luontoon.fi sivulla

 

Autiosaunat

Avoimia saunoja ja ”autiosaunoja” on kerätty googlekarttaan:

bit.ly/autiosaunat ja instagram tilille autiosaunat Autiosaunat instagramissa

Pidä huolta siisteydestä ja noudata hyviä käytöstapoja, jotta kaikki voivat nauttia saunomisesta!

Site proudly made by Creative Crue logo