Taidetta Teuvalla

Kesäblogin kuva Ars Novasta.

Heinäkuun ajaksi Teuvan kunnan tilat ovat täyttyneet värikkäisistä taideteoksista. TEAKille on saapunut vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica -taidenäyttely. Pitkästä aikaa yleisö pääsee nauttimaan taiteesta paikan päällä, sillä pandemian vuoksi viimeiset pari vuotta näyttely on järjestetty virtuaalisesti. Tämänkin vuoden teoksia pääsee ihastelemaan internetin välityksellä.

Vuosittainen Ars Nova Botnica -näyttely kerää taideteoksia vanhan Vaasan läänin alueella asuvilta ja syntyneiltä harrastelijataiteilijoilta. Taiteen ihastelun lisäksi näyttely toimii myös myyntinäyttelynä.

Ars Nova Botnican taidetta hyllyllä.

Tämän vuoden näyttelyteemana on ”Varjo”. Mielestäni teema näkyi teoksissa hyvin eri tavoin: maalauksissa varjoa kuvattiin luonnosta aina valtavan avaruuden ääriin. Veistoksissa varjo näkyi myös hyvin konkreettisesti, sillä paikalle oli löytänyt myös ihan sateenvarjokin.

Teoksia löytyi erikokoisina ja erimuotoisina.

Näyttelyn lopuksi yleisö pääsee myös äänestämään suosikkiteostaan ja eniten yleisöääniä kerännyt teos palkitaan 100 euron stipendillä. Näyttelyn lopuksi myös yksi taiteilija palkitaan 200 euron stipendillä juryn toimesta. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan yksi taulu.

Sirpa Raittilan ”Varjossa Peikkolan väki”.

Taidetta pääsee ihailemaan 29. heinäkuuta asti TEAKilla Teuvan kunnan tiloissa. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, ja se on avoinna päivittäin klo 12–18.

 

– Vikke Mikkilä

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Väreen tarina

Väre on syntynyt Katikankanjonin kuusikon katveessa, maan kolosessa, lähellä pohjalla kulkevaa luomaa. Väre on saanut pennusta asti seurata veden virtausta. Keväällä lumen sulaminen aiheuttaa veden

Kettu ystävämme Väre

    Kullankeltaiset auringonsäteet pilkahtelevat tiheän tummanvihreän kuusimetsikön välistä ja keväinen tuuli puhaltaa vihellellen puiden seassa. Havun neulaset värähtelevät kuusien paksuissa oksissa. Hetkinen, mikäs värikäs

Mistä näen latutiedot?

Latutiedot ovat kyllä yksi ongelmista, joka vaivaa hiihdosta pitäviä tai sen aloittamista suunnittelevia. Sää olosuhteiden vaihtelun takia ladut saattavat nopeastikkin mennä huonoon kuntoon. Toinen ongelma

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo