Taidetta Teuvalla

Kesäblogin kuva Ars Novasta.

Heinäkuun ajaksi Teuvan kunnan tilat ovat täyttyneet värikkäisistä taideteoksista. TEAKille on saapunut vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica -taidenäyttely. Pitkästä aikaa yleisö pääsee nauttimaan taiteesta paikan päällä, sillä pandemian vuoksi viimeiset pari vuotta näyttely on järjestetty virtuaalisesti. Tämänkin vuoden teoksia pääsee ihastelemaan internetin välityksellä.

Vuosittainen Ars Nova Botnica -näyttely kerää taideteoksia vanhan Vaasan läänin alueella asuvilta ja syntyneiltä harrastelijataiteilijoilta. Taiteen ihastelun lisäksi näyttely toimii myös myyntinäyttelynä.

Ars Nova Botnican taidetta hyllyllä.

Tämän vuoden näyttelyteemana on ”Varjo”. Mielestäni teema näkyi teoksissa hyvin eri tavoin: maalauksissa varjoa kuvattiin luonnosta aina valtavan avaruuden ääriin. Veistoksissa varjo näkyi myös hyvin konkreettisesti, sillä paikalle oli löytänyt myös ihan sateenvarjokin.

Teoksia löytyi erikokoisina ja erimuotoisina.

Näyttelyn lopuksi yleisö pääsee myös äänestämään suosikkiteostaan ja eniten yleisöääniä kerännyt teos palkitaan 100 euron stipendillä. Näyttelyn lopuksi myös yksi taiteilija palkitaan 200 euron stipendillä juryn toimesta. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan yksi taulu.

Sirpa Raittilan ”Varjossa Peikkolan väki”.

Taidetta pääsee ihailemaan 29. heinäkuuta asti TEAKilla Teuvan kunnan tiloissa. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, ja se on avoinna päivittäin klo 12–18.

 

– Vikke Mikkilä

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Kesän viimeiset menovinkit

Heinäkuun vaihtuessa elokuuhun pitkät kesäillat lyhenevät ja kuumat hellepäivät hellittävät. Vaikka lomapäivät ovatkin loppumaisillaan, haluaisin viimeisessä kesäblogissani jakaa tärppejä kesän viimeisiin tapahtumiin. Lisäksi haluaisin esitellä

Kesäpäivä Lauhanvuorella

Suupohjan luontokohteista hulppein on ehdottomasti Lauhanvuoren kansallispuisto. Yhdeltä Länsi-Suomen korkeimmalta kohdalta avautuukin upeat näkymät Pohjanmaan lakeuksille. Lauhanvuorella sijaitsee useita reittejä, jotka soveltuvat hyvin päiväretkiksi aurinkoiseen

Pikku Kakkonen vieraili Kauhajoella

Keskiviikkona 15. kesäkuuta Virkun Jokirantapuisto Kauhajoella täyttyi pienokaisista ja heidän vanhemmistaan. Ei ole sattumaa, että perheet ovat saapuneet puistoon tänä aurinkoisena iltapäivänä. Yli 40 vuotta

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo