Taidetta Teuvalla

Kesäblogin kuva Ars Novasta.

Heinäkuun ajaksi Teuvan kunnan tilat ovat täyttyneet värikkäisistä taideteoksista. TEAKille on saapunut vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica -taidenäyttely. Pitkästä aikaa yleisö pääsee nauttimaan taiteesta paikan päällä, sillä pandemian vuoksi viimeiset pari vuotta näyttely on järjestetty virtuaalisesti. Tämänkin vuoden teoksia pääsee ihastelemaan internetin välityksellä.

Vuosittainen Ars Nova Botnica -näyttely kerää taideteoksia vanhan Vaasan läänin alueella asuvilta ja syntyneiltä harrastelijataiteilijoilta. Taiteen ihastelun lisäksi näyttely toimii myös myyntinäyttelynä.

Ars Nova Botnican taidetta hyllyllä.

Tämän vuoden näyttelyteemana on ”Varjo”. Mielestäni teema näkyi teoksissa hyvin eri tavoin: maalauksissa varjoa kuvattiin luonnosta aina valtavan avaruuden ääriin. Veistoksissa varjo näkyi myös hyvin konkreettisesti, sillä paikalle oli löytänyt myös ihan sateenvarjokin.

Teoksia löytyi erikokoisina ja erimuotoisina.

Näyttelyn lopuksi yleisö pääsee myös äänestämään suosikkiteostaan ja eniten yleisöääniä kerännyt teos palkitaan 100 euron stipendillä. Näyttelyn lopuksi myös yksi taiteilija palkitaan 200 euron stipendillä juryn toimesta. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan yksi taulu.

Sirpa Raittilan ”Varjossa Peikkolan väki”.

Taidetta pääsee ihailemaan 29. heinäkuuta asti TEAKilla Teuvan kunnan tiloissa. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, ja se on avoinna päivittäin klo 12–18.

 

– Vikke Mikkilä

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Satumainen Suupohja

Visit Suupohja sykähdyttää -rinnalla on lähtenyt käyntiin nyt Satumainen Suupohja -hanke. Visit Suupohja sykähdyttää jatkuu 31.4.2024 asti kehittämisasiantuntija Tuija Takamäen vetämänä. Satumainen Suupohja -hankkeessa tavoitteena

Väreen joulutarina

Lumi on laskeutunut Katikankanjoniin ja pakkanen narskauttelee puita ympäristössä. Muuten onkin hyvin hiljaista. On jouluaatto. Väre päättää lähteä pienelle kävelylle. Varmoin tassun askelin Väre etenee

Joutohetki vierailulla Suupohjassa

Me lähdettiin Inarin kanssa seikkailemaan meille aivan uusille seuduille tänne Etelä-Pohjanmaan eteläisimmälle alueelle. Heti ensimmäisenä päästiin kokemaan maaseudun rauhaa Villa Miiliaan ja siellä meitä odotti

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo