Soistunut järvi, jossa menee  hieman upoksissa olevat pitkospuut. Aurinko paistaa korkealta ja taivas on pilvetön. Kauempana näkyy pieni osa järven vettä ja taustalla metsä.

Sjön Niinistönjärvi

Niinistönjärvi är en liten och grund sjö som förvandlats till ett kärr. Orsaken till att sjön är så grund och sumpig är att den torrlades på 1900-talet. Trots torrläggningen finns det ännu lite öppet vatten i sjön.

Omgivningen runt Niinistönjärvi är ett populärt utflyktsmål och lämpar sig väl för utflykter för hela familjen. De många fåglarna vid sjön Suojärvi kan man följa från fågeltornet bredvid rastplatsen. Förutom ett fågeltorn finns det en rymlig och prydlig grillada, en eldplats och en 3,5 km lång kärrstig på området. Alldeles i närheten av grilladan finns också en kåta samt ett vedförråd och en toalett som är öppna för alla och har byggts av föreningen Lakeuden moottorikelkkailijat och Lionsklubben i Kurikka.  Eftersom platsen är mycket populär, är det en god idé att ta med egen ved.

Under vintrar med snö löper ett 10 km långt skidspår från Säläisjärvi på Jurvasidan till Niinistönjärvi som är mycket populärt.

Kohteen tiedot päivitetty: 13.9.2023