Kangasjärven rannalla kasvaa koivuja, kauemmpana näkyy laituri ja hyppytorni.

Kangasjärvi

I närheten av Lauhanvuori i Storå ligger sjön Kangasjärvi som har mycket fisk och klart vatten. Kangasjärvi är ett populärt sommarbesöksmål för både ortsbor som för dem som kommer längre bortifrån. Campingen är i synnerhet populär bland barnfamiljer.

Vattnet i Kangasjärvi är klart och svalt. Att vattnet är så klart och svalt i sjön beror på vattnets ursprung. Inga vattendrag går till sjön, utan grundvatten bubblar upp i sjön från källor.

I området finns ett tiotal campingstugor samt husbils- och husvagnplatser samt ett tältområde. Under campingplatsens öppettider värms två bastur upp på stranden, där du kan njuta av ett skonsamt bad efter en svalkande simtur. Det finns en liten avgift för användning av basturna, som kan betalas vid ankomsten till kiosken.

I campingområdets kiosk kan man under öppettiderna köpa glass eller döva sin hunger med en välsmakande hamburgare. Det finns också goda förhållanden för att grilla korv och äta sin egen matsäck. I området finns två eldplatser – en grillria och ett grilltak.

Strandområdet vid Kangasjärvi ägs av Storå kommun och kan användas fritt av allmänheten. Under sommaren ansvarar en företagare som är verksam i området för campingplatsens tjänster. Vid badstranden kan barnen leka på den stora lekplatsen med sandstrand. I området finns två bryggor, varav den ena också har ett hopptorn. På stranden finns också en volleybollplan.

Vintertid är det möjligt att vinterbada i Kangasjärvi. Suupohjan avantosimurit ry ansvarar för verksamheten.

Det finns toaletter och omklädningsrum i uthuset.

Kohteen tiedot päivitetty: 7.6.2024