Sukella Suupohjan kesään 2022

Olemme koonneet kesän koreimmat kohteet ja kuumimmat tapahtumat kartalle. Onko mukana kenties ennestään tuttuja kohteita tai uusia tuttavuuksia? Jokaisella on todennäköisesti kesässä suosikki kohteet ja tapahtumat, joissa on tullut jo tavaksi käydä vähintään kerran kesässä. Poimi täältä tuttua tai tuntemattomampaa ja lähde kokemaan korein kesä kanssamme!

Isojoki

Mustasaarenkeitaan luontopolku ja lintutorni

Pieneltä pysäköintialueelta lähtee 1,3 kilometrin mittainen luontopolku, joka kulkee metsän halki aavalle suolle. Suolla sijaitsevasta tornista avautuvat laajat näkymät mahtavalle keidassuolle. Upeat maisemat ja lyhyt polku ovat mainio retkipaikka lapsiperheille.

Lauhanvuoren kansallispuisto – Näkötorni

Lauhanvuori on yksi Länsi-Suomen korkeimpia paikkoja, huippu sijaitsee 231 metriä merenpinnan yläpuolella. Huipulle on rakennettu komea näkötorni. Huipulta löytyy opastetaulut, jossa kerrotaan paikkakuntatietoja. Näkötornilta on hyvä lähteä patikoimaan rengasreiteille tai aloittaa Geobike-pyöräilynsä.

Isojoen kotiseututalo ja -museo

Isojoen kotiseututalo ja -museo sijaitsee keskellä Isojoen kirkonkylää vanhassa pappilassa. Kaunis ja arvokas 1800 -luvun puolivälissä rakennettu vanha pappila on ollut Isojoki-seuran omistuksessa vuodesta 1981 lähtien. Kotiseututalo on avoinna yleensä kesäsunnuntaisin, lisätiedot Matti Saarikoskelta p. 0400 664638.

Maailman suurin perunankuorimaveitsipatsas

Haetko jotain erikoisempaa? Tämä hulvaton ja ainutlaatuinen muistomerkki on pakko nähdä Isojoen vierailulla, sillä se on useamman selfien arvoinen. Isojokiset päättivät näyttää perunankuorintakykyjään ja kuorivat itsensä maailman tietoisuuteen kesällä 1984. Tapaus päätyi myös Guinnessin ennätysten kirjaan, eikä ennätystä ole tähän päivään mennessä rikottu.

Karijoki

Ohriluoman riippusilta

Ohriluoman riippusillan kupeessa on pieni hyväkuntoinen kota, jonka edessä löytyy taukopaikaksi sopiva pöytäryhmä. Kodan sisällä on tulipaikka, omat polttopuut kannattaa ottaa mukaan. Kodan läheisyydestä löytyy käymälä. Riihiluomankosken kohina kuulu hyvin kodalle asti.

Myrkyn vapaa-ajankeskus

Myrkyn vapaa-ajankeskuksesta löytyy monipuoliset liikuntapalvelut. Alueelta löytyy maauimala, frisbeegolfrata, pururata, ratsastuskenttä, tennis- ja jalkapallokenttä sekä kesäkioski. Maauimalaan on pieni vapaaehtoinen pääsymaksu.

Karijoen kotiseutumuseo

5.6.-28.8. Välisenä aikana kesäsunnuntaisin kello 12-15 järjestetään museon miljööseen sopivaa ohjelmaa. Viikkokohtainen ohjelma on julkaistu osoitteessa karijoki.fi/kotiseutumuseo ja museon Facebook-sivuilla. Ohjelmalehtisiä saatavilla myös kirjastosta ja kunnantalolta.

Prosin talo

Tilattavissa juhla- ja kokoustilaisuuksiin sekä matkailijaryhmille. Talon varaukset: Juhlapalvelu Sofia p. 050 411 5560

Kuvassa maauimala. Iso sininen allas keskellä kuvaa, jossa ympärillä puinen terassi. Vasemmassa reunassa sponsorikylttejä.

Kauhajoki

Sotkan ulkoilualue ja kuntoportaat

Sotkassa tampatut lenkkipolut kävelijöille, sauvalenkkelijöille ja koirien kanssa ulkoileville. Uudet kuntoportaat, joissa 137 askelmaa.

Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto

Kansallispuistoon osa Lauhanvuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkia. Suon halki kulkevien pitkospuiden päässä on nuotiopaikka. Lammen pohjoispuolella on lintutorni. Myös jyrkkäreunainen ja rauhoittava Katikankanjoni on kokemisen arvoinen paikka.

Kulttuuritalo Sanssi ja Eduskuntamuseo

Eduskunta kokoontui Kauhajoella talvisodan aikaan 1.12.1939-12.2.1940. Museossa voi tutustua eduskunnan istuntosaliin, valokuviin ja muuhun aineistoon talvisodan ajalta. Museokäytävällä on myös Kotitalousopisto 100 vuotta -näyttely sekä Grafiikkotöiden näyttely. Galleriassa esillä taiteilija Essi Maaria Orpanan nykytaiteen näyttely, Such is the Silence.

Kulttuuria Nummijärvellä

Alpon savanni – Kohtaat 150 ilmeikästä kierrätysmateriaaleista tehtyä eläinveistosta. Saatatpa kohdata myös itseoppineen taiteilijan Alpo Koivumäen, jonka käsissä rautaromu, autonrenkaat ja muovijäte ovat taipuneet aidon oloisiksi eläinhahmoiksi.

Kammi-Kylä on rakennettu neitseelliselle suolle Erkki Kalliomäen ideoinnin pohjalta. Alueella on Turvekammi, Savukammi, Nevansaari & Julumetun tupa. Suolla asuu Ruuhinevan Jeeromi, jonka voi toisinaan tavata kuljeksimasta Kammikylän ympäristöstä.

 

Kauhajoella on myös paljon muuta koettavaa eli näihin kohteisiin kannattaa ehdottomasti tutustua:

Kammista Skantziin – Taiteiden reitti on ainutlaatuinen reitti, jonka varrella pääset kokemaan yksityiskohtaista ja uniikkia taidetta. Kohteet tarjoavat sinulle matkan, jolla hämmästelystä ei tule loppua. Tähän reittiin sisältyy myös jo aiemmin mainitut Kammi-Kylä ja Alpon savanni.

Nummijärvi Camping -leirintäalue tarjoaa majoituspaikan luonnonkauniin puhdasvetisen Nummijärven rannalla sekä aktiviteettia jokaisen makuun.

Hämes-Havunen on upea pohjalaisen talonpoikaisen rakennusperiatteen taidonnäyte 1800-luvulta. Itse rakennus on jo koriaa katseltavaa mutta tänä kesänä kannattaa myös käydä kokemassa iso ryijynäyttely, Lotta-kahvila sekä 30-vuotis-juhliaan viettävä 2.-4.9. ja Hämes-Havunen soi tapahtumia. Hämes Havnuen on myös pyöräilyreittien yksi lähtöpiste.

Teuva

Luonto-Parra

Parran uimalammet, frisbeegolfrata ja beach volley -kenttä kutsuvat luokseen. Samalla voit ihmetellä maailman suurinta keihästä, kivipeltoja ja etsiä Teuvan vanhimman puun. Parrasta voit suunnata reippailemaan myös Muinaisvuorten reitistöille.

Pappilankangas

Hienot puitteet patikointiin, lenkkeilyyn ja rauhalliseen samoiluun metsän siimeksessä. Pihapiiristä ja sen ympäristöstä löytyy myös lasten leikkipaikka ”Muksujen metsä” ja kuntoportaat sekä lapsille että aikuisille. Frisbeegolfrata.

Teuvan kirkko, alttaritaulu ja rauniokirkko

Kirkko on tunnettu ainoasta taiteilija Tove Janssonin maalaamasta alttaritaulusta. Opastuksen voi tilata p. 040 688 1410.

Pyöräilyn erikoismuseo Pyörätalli & Kotiseutumuseo

Pyörätalli on monipuolinen polkupyörien ja pyöräilyn historiaa valottava museo. Nähtävillä on runsaasti myös pyöräilyyn liittyviä valokuvia ja Teuva tietoutta. Avoinna kesäsunnuntaisin (19.6.-14.8.) klo 12-15

Kurikka

Jalasjärvi

Kiauaskallio Bikepark

Kiuaskalliolle on loihdittu kesän 2021 aikana todella hienot hissipyöräilyyn tarkoitetut radat, sekä PumpTrack-rata. Lisäksi alueella on useita maastopyöräilyreittejä luonnon helmassa. Lisätietoa nettisivuilta: https://kiuaskallio.fi/bikepark/

Pirunpesä

Pirunpesä on Jalasjärven Ylivallin kylässä, Isovuoren kallion laella sijaitseva pyöreä aukko, josta ei ole saatu selvyyttä, onko kyseessä hiidenkirnu. Alueella on kilometrin pituinen luontopolku ja opastettu vaellusreitti Pirunpesä- Juustoportti n. 7,5 km. Lisätietoa nettisivuilta: https://visitkurikka.fi/aktiviteetit-ja-elamykset/pirunpesa/

Jurva

Botniaring

Suomen pisin ja monipuolisin moottorirata, jossa pääset seuraamaan monenlaisia auto- ja moottoripyöräkilpailuja. Tsekkaa kilpailut ja tapahtumat osoitteesta www.botniaring.fi. Alueella toimii myös PRT Testirata Oy, jossa ajoneuvojen testauksen lisäksi järjestetään ajoharjoittelua ja ajo-opetusta. Lisätiedot osoitteesta www.testirata.fi.

Närvijoen vapaa-ajanalue

Alueella sijaitsee maauimala, savusauna, puusauna, kioski, majoituspaikkoja, kylätupa, leikkikenttä, hiekkalentopallokenttä, grillikota, näköalakukkula sekä katettu tanssilava ja olosali. Lisätiedot osoitteesta https://www.narvijoki.com.

Kurikan keskusta

Kurikan skeittiparkki

Kurikka Pump’n skeittipuisto. Lapset, nuoret ja aikuisetkin voivat hakea vauhtia ja onnistumisia Kurikan, Jalasjärven ja Jurvan keskuksiin rakennetuista skeitti- ja skoottipuistoista. Kurikan pump track -rata on valmistunut 2019 ja sinne mahtuu useampi eri ikäinen pyöräilijä ja potkuttelija. https://visitkurikka.fi/aktiviteetit-ja-elamykset/kurikan-skeittiparkki/

Jyllinkosken sähköpuisto

Jyllinkosken vanhan sähkölaitoksen ympäristössä on valtavan kauniit koskimaisemat. Paikalla on luontopolku Kiskonniemeen ja sen varrella näköalatasanne vanhan padon reunassa, nuotiopaikka rannassa, kesäkahvila. https://visitkurikka.fi/aktiviteetit-ja-elamykset/jyllinkoski/


Tapahtumia kesällä 2022

Katsottavaa ja koettavaa löytyy myös monien eri tapahtumien muodossa. Tässä tarjolla nyt laidasta laitaan alueemme parhaimmat tärpit.

11.-12.6. Asu & Elä -messut

Kurikka, Kurikan Kampus

Koko perheen messuilla Kurikan kampuksella on mukana yli 80 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät kurikkalaista yrittäjyyttä, osaamista, asumista ja elämistä. Vapaa pääsy. Lisätietoa asujaela.fi/asu-ela-2022/

11.-16.6. Kriuhnaasu 2022 – 15 vuotta

Kauhajoki, Koulukeskus ja Kulttuuritalo Sanssi

Kulttuuriviikko Kriuhnaasun ja ryijynäyttelyn avajaiset la klo 13, Hämes-Havusessa. Klo 18 Ladies Sing Soul –konsertti, auditorio. Su klo 13 harmonikkakonsertti, ti klo 19 kuorojen konsertti sekä to klo 19 Eino Leinon runoihin pohjautuva konsertti. Muotinäytös, runoilta, satupiknik. Ohjelma: kauhajoki.fi/kriuhnaasu

15.7.-16.7. Karijoen Rompetapahtuma

Karijoki

Perinteiset ”Rompepäivät” järjestetään Karijoen kylänraitilla heinäkuussa. Tuttuun tapaan erilaisia työnäytöksiä, myyjiä, vanhoja koneita ja tavaroita sekä muuta mukavaa aktiviteettia kaikenikäisille! Se pitää itte nährä ja kokia!

17.-18.6. Haku Päällä -festarit

Kurikka, Kurikan tori

Haku Päällä -festarit kokoaa eteläpohjanmaalaiset rokkaamaan ja rakastamaan Kurikkaan. Illan esiintyjien lisäksi järjestetään päiväohjelmaa sekä lastentapahtuma. Lisätietoa hakupaalla.com

17.-19.6. Spelit 50 vuotta

Kauhajoki, Kauhajoen koulukeskus

Speliviikonloppuna pelimannit, kuorot, kansanmusiikkiyhtyeet ja -tanssiryhmät sekä Suomirock valtaavat Kauhajoen. Elonkerjuu, Jonna Pirttijoki ja Aqueca, Rällä, MäSä Duo, Kotamäki Company, Antti Paalanen / Soiva luento, SUPO, Väkitukko, Kamarikuoro, Jussit, Kauhajoen Pelimannit. Ohjelma: kauhajoki.fi/spelit

30.6.-3.7. Isojoen Raitilla

Isojoki

Tapahtumaviikonlopun isoin juttu ovat lauantaipäivän markkinat. Monipuolinen markkinaohjelma kisailuineen ja musiikkiesityksineen sekä lämmin tunnelma ovat Isojoen markkinoiden suola. Lisäksi ohjelmaa löytyy myös torstai-, perjantai- ja sunnuntaipäiviltä.

2.-29.7. Ars Nova Botnica

Teuva, Teak

Uutta pohjalaista taidetta -taide- ja myyntinäyttely järjestetään sekä fyysisenä että virtuaalisena tapahtumana. Näyttelyn teemana on ”Varjo”. Avoinna klo 12-18, vapaa pääsy. Lisätietoa https://teuva.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kulttuuri/ars-nova-botnica 

30.7. 649BLOCKPARTY

Isojoki, Koulukolmio

Koko perheen ilmaistapahtuma Isojoella. Kulttuuria, liikuntaa ja ympäristötietoutta vaaliva korttelijuhla pitää sisällään mm. musiikkia, katuruokaa, ohjelmaa lapsille, puulaakit ja paljon muuta. Tapahtuman pääesiintyjänä taituroi Paleface. facebook.com/649blockparty

31.7.-7.8. Elolystit

Teuva

Teuvalainen kulttuuri- ja kesätapahtumaviikko; konsertteja, näyttelyitä, musiikkia, tanssia ym. Ohjelmaa on kaikenikäisille. Mukana tapahtumassa teuvalaisia yhdistyksiä. Lisätietoa: https://teuva.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kulttuuri/elolystit

19.-20.8. Rytmiraide

Kurikka, Wanha Asema

Rytmiraide -festivaali on hyväntuulinen ja rento festivaali Kurikan Wanhalla Asemalla, jossa laadukas musiikki kohtaa hienon yleisön. Lisätietoa: rytmiraide.fi

Prosin talon kesä 2022

Karijoki, Prosin talo

Prosin talolla taidenäyttelyitä: Tommi Sandbergin ja Kerttu Sallisen näyttelyt kesäkuussa ja Katja Perttulan näyttely heinäkuussa. Näyttelyt avoinna kahvilan aukioloaikoina ti-la.


Muista osallistua myös kesäkisaan! Voit osallistua osoitteessa bit.ly/suupohjakisa2022 tai QR-koodilla:

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Welcome Cyclist -tunnus

Pyörämatkailu kasvattaa hitaasti suosiotaan ympäri maailman. Monet matkaajat tekevät pitkiäkin pyörävaelluksia tai haluavat tutustua kiinnostaviin paikkoihin/kohteisiin pyörän penkiltä käsin. Suupohjankin alueelta löytyy paljon pyöräilyreittejä, joita

Mikä ihmeen STF?

Varmasti jokaiselle matkailun alan toimijalle on tuttua erilaiset sertifikaatit ja merkit, jotka eivät ehkä suoriltaan kiinnosta aiheena tai informaatio tulvan keskellä jäävät vähemmälle keskittymiselle. Otimme

Satumainen Suupohja

Visit Suupohja sykähdyttää -rinnalla on lähtenyt käyntiin nyt Satumainen Suupohja -hanke. Visit Suupohja sykähdyttää jatkuu 31.7.2024 asti kehittämisasiantuntija Tuija Takamäen vetämänä. Satumainen Suupohja -hankkeessa tavoitteena

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo