Vahvojen värien inspiroimaa taidetta – Saara Rantalan haastattelu

Saara Rantala on lahjakas 19-vuotias teuvalainen taiteilija, jonka teoksia on nyt esillä kolmisen kappaletta Teuvan TEAK:illa järjestettävässä Ars Nova Botnica -taidenäyttelyssä.

Saara Rantala maalauksensa Rooma kanssa

Saara on aina ollut kiinnostunut taiteesta. Kipinän taiteeseen hän muistaa syttyneen jo kuusivuotiaana mangapiirros-kurssilla. Piirtäminen ja maalaaminen on ollut siis läsnä jo hyvin pitkään, mutta laajempi kiinnostus alkoi vasta muutama vuosi sitten.

Saara on opiskellut Kauhajoen Evankelisessa opistossa kuvataidelinjalla kolme vuotta ja on päässyt jatkamaan opintojaan Paasikivi-Opistoon Turkuun kuvataidelinjalle. Syventävien opintojen kautta, on tarkoitus jatkaa edelleen harrastuksena alkanutta maalausta ja oppia lisää.

Vahvat värit ovat Saaran mieleen, mikä näkyy hänen töissään kyllä hyvin. Eniten hän nauttii siitä, kun näkee kuinka hänen taiteensa tekee vaikutuksen katsojaan.

Saara tekee pääasiassa akryylimaalauksia, mutta harjoittelee ja tekee myös öljymaalauksia sekä hiili- ja lyijykynäpiirtämistä.

Saara kertoo että inspiraatio maalauksiin tulee monesti täysin sitä vapaudesta, että saa tehdä mitä vain. Maalamisen vapaus on niin kiehtova, vaikka joskus inspiraatiota joutuu hieman hakemaan. Hän pitää etenkin ideoiden yhdistelemisestä maalauksissa.

Kysyimme hieman Saaran fiiliksiä Ars Nova Botnica -taidenäyttelyssä mukana olemisesta.

”Se on mukavaa, kun vieraat näkevät minun teokseni.”

 

 

 

Saaran teokset

Läheinen

Teos nimeltään Läheinen on tehty akryylimaalilla.

Saara nostaa Läheinen teoksestaan esiin sen, että tavoitteena oli lämmin tunnelma ja lämpimät sävyt. Tekniikka on hieman karheampi. Tämä teos on syntynyt vahvasta ajatuksesta.

Alapuolella

Teos Alapuolella on tehty akryylimaalilla ja syntynyt kokeilunhalusta. Tarkoituksena oli hahmotella näkymää veden alta katsottuna.

Rooma

Teos Rooma on Saaran ensimmäinen iso maalaus. Teos on toteutettu akryylimaalilla. Inspiraatio lähti  netissä vastaan tulleesta valokuvasta, joka on keskellä päivää otettu upea kuva Roomasta. Saara halusi maalata kuvan niin, että näkymä on illasta ja tuoda siihen paljon lisää värejä. Tämä maalaus vei Saaran pois omalta mukavuusalueelta, sillä rakennuksien maalaaminen ei ole ollut aiemmin niin tuttua. Saara kuvasikin maalausprosessia jännittäväksi.

Näistä kolmesta esillä olevasta maalauksesta Saaran oma suosikki on Rooma. Saaralla ei vielä ole portfoliota, josta töitä näkisi laajemmin, mutta sellainen on suunnitteilla.

Kannattaa siis suunnata nyt Ars Nova Botnica taidenäyttelyyn!

Näyttely on auki tiistaista sunnuntaihin 2.-30.7.2023 klo 12–18 (maanantaisin suljettu).

Rasintie 1, 64700 Teuva.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy!

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Satumainen Suupohja

Visit Suupohja sykähdyttää -rinnalla on lähtenyt käyntiin nyt Satumainen Suupohja -hanke. Visit Suupohja sykähdyttää jatkuu 31.4.2024 asti kehittämisasiantuntija Tuija Takamäen vetämänä. Satumainen Suupohja -hankkeessa tavoitteena

Väreen joulutarina

Lumi on laskeutunut Katikankanjoniin ja pakkanen narskauttelee puita ympäristössä. Muuten onkin hyvin hiljaista. On jouluaatto. Väre päättää lähteä pienelle kävelylle. Varmoin tassun askelin Väre etenee

Joutohetki vierailulla Suupohjassa

Me lähdettiin Inarin kanssa seikkailemaan meille aivan uusille seuduille tänne Etelä-Pohjanmaan eteläisimmälle alueelle. Heti ensimmäisenä päästiin kokemaan maaseudun rauhaa Villa Miiliaan ja siellä meitä odotti

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo