Kesän viimeiset menovinkit

Heinäkuun vaihtuessa elokuuhun pitkät kesäillat lyhenevät ja kuumat hellepäivät hellittävät. Vaikka lomapäivät ovatkin loppumaisillaan, haluaisin viimeisessä kesäblogissani jakaa tärppejä kesän viimeisiin tapahtumiin. Lisäksi haluaisin esitellä muutaman luontokohteen, joissa voit vierailla myös syksyllä kesän jälkeenkin! Voitkin jo miettiä, minnepäin Suupohjaa lähdet syksyllä nauttimaan ruskan tuomasta väriloistosta.


Tapahtumat

30.7. 649BlockParty – Isojoki, Koulukolmio

Ilmakuva Isojoen markkinatapahtumasta, kuvassa ihmisiä, telttoja ja rakennusten kattoja.

Heinäkuun viimeisenä lauantaina järjestetään ensimmäistä kertaa 649BlockPartyna tunnettu korttelijuhla, josta löytyy tekemistä ja näkemistä kaikenikäiselle. Maksuton tapahtuma pitää sisällään mm. musiikkia, katuruokaa, ohjelmaa lapsille, puulaakit ja paljon muuta. Tapahtuman pääesiintyjänä toimii Paleface, joka on yksi maamme arvostetuimmista rap-artisteista. Lisäksi illalla on luvassa korttelijuhlien jatkot Ravintola Pakessa klo 22 alkaen.

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivuilla: facebook.com/649blockparty

Kuvassa ihmiset seisovat kesälavan edessä ja seuraavat ohjaajan voimisteluliikkeitä.31.7.-7.8. Elolystit – Teuva

Vuosittainen kulttuuri- ja kesätapahtumaviikko saapuu jälleen Teuvalle, joka ajoittuu elokuun ensimmäiselle viikolle. Tänä vuonna luvassa on mm. konsertteja, näyttelyitä, musiikkia, tanssia ja lastentapahtumia. Ohjelmaa löytyy kaikenikäisille, joista kävijä voi valita mieluisansa. Mukana viikolla on järjestämässä teuvalaisia yhdistyksiä.

Lisätietoa Teuvan nettisivuilta: teuva.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kulttuuri/elolystit

19.-20.8. Rytmiraide – Kurikka, Wanha Asema

Heiluvat kädet

Kurikan Rytmiraide -festivaali laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi festivaaliksi. Festivaali järjestetään Kurikan Wanhalla Asemalla, jossa laadukas musiikki kohtaa hyväntuulisen ja rennon yleisön. Tänä vuonna artistikattaukseen kuuluvat mm. Steve ’n’ Seagulls, Von Herzen Brothers, Litku Klemetti, Kalevauva.fi ja paljon enemmän.

Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta: rytmiraide.fi

 


Luontokohteet

Leveät pitkospuut Mustasaarenkeitaalla.Mustasaarenkeidas, Isojoki

Isojoella sijaitseva Mustasaarenkeidas on osa laajaa Haapakeitaan soidensuojelualuetta. Mustasaarenkeidas on otollinen retkikohde lapsiperheille, sillä pysäköintialueelta lähtee 1,3 kilometrin mittainen luontopolku, joka on suunniteltu myös liikuntaesteisille sopivaksi. Luontopolku kulkee halki upean keidassuon, joka on koti usealle eläinlajille. Polun päästä löydät lintutornin, josta avautuvat upeat näkymät suolle. Tornilta löytyy pöytä ja penkit, jossa voi istahtaa syömään retkieväitä.

Lisätietoja nettisivuiltamme: Mustasaarenkeidas

Kauhaneva, KauhajokiKapeat pitkospuut kulkee lampien välissä.

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto koostuu hajalla olevista suoalueista, joista suurin on Kauhaneva. Kauhanevan jylhät suomaisemat toimivat kotina usealle lintulajille keskiaikaisen kulkureitin varrella. Kauhanevalla sijaitsee paljon lampia, joista suurinta, Kauhalampea, voi lähteä kiertämään 2,7 km mittaisella kierroksella. Pitkospuita pitkin pääsee aivan lammen rantaan taukopaikoille, joista voi pulahtaa uimaan. Salomaan taukopaikalta lähtee noin 100 metriä pitkä esteetön lankkupolku katselutasanteelle suon reunaan.

Lisätietoja nettisivuiltamme: Kauhaneva

Suksenjärvi, TeuvaSuksijärven kierrosken varrelle jää mm. soistunut Suksijärvi ja sen kaksi näkötornia. Kuvssa syksyinen maisema ja puinen näkötorni.

Suksenjärvi on lintubongarille ja koko perheen retkikohteeksi soveltuva suojärvi. Etelässä sijaitsevalle lintutornille ja laavulle on lyhyt 300 metrin kävelymatka autotien varresta. Järven pohjoispuolella sijaitsee toinenkin lintutorni, jonne pääsee Suksenjärven kierrosta pitkin. Tämä n. 8 kilometriä pitkä reitti on keskivaativa, joka etenkin märkänä aikana vaatii kosteutta kestävät kengät.

Lisätietoja nettisivuiltamme: Suksenjärvi

 

Iso-Kakkorin huipulta aukeavat komeat maisemat. Kuvassa etualalla puita ja takana siintää horisontti.

Iso-Kakkori, Karijoki

Karijoen korkein vuori, Iso-Kakkori, tarjoaa retkeilijälle upeat maisemat keskellä lakeuksia. 145 m merenpinnan yläpuolelle kohoavalle Iso-Kakkorille pääsee kahta eri reittiä pitkin: Helppokulkuisempi lähtee metsästysmajalta osoitteesta Luovankyläntie 202. Vaikeakulkuisempi reitti lähtee vuoren etelärinteeltä, joka on merkattu punaisin maalimerkein. Iso-Kakkorin laella sijaitsee siisti ja viihtyisä kota, mahtavat kalliot ja pieni kivijata.

Lisätietoja nettisivuiltamme: Iso-Kakkori

Ilmakuvassa Pirunpesänä tunnettu paikka on pyöreä ja syvä reikä kallionlaella.Pirunpesä, Kurikka

Kurikan Jalasjärvellä Ylivallin kylässä sijaitsee Pirunpesä, joka on Isovuoren kallion laella sijaitseva pyöreä aukko. Aukko on halkaisijaltaan noin 14 metriä ja syvyys on 23 metriä, jonka pohjalle pääsee vierailemaan portaita pitkin. Pirunpesä kätkee sisälleen mysteerin, sillä sen syntyperää ei tiedetä. Nimensä aukko on saanut paikalliselta väestöltä, sillä aikoinaan paholaisen uskottiin asuvan siellä.

Aidan sisäpuolella käynnistä peritään pieni pääsymaksu, mutta muualla alueella vierailu on ilmaista. Alueella sijaitsee muita vierailukohteita, kuten näkötorni, Kollinluola ja Pertti ”Spede” Pasasen muistopatsas.

Lisätietoja nettisivuiltamme: Pirunpesä

Muita uutisia

Katso kaikki uutiset

Welcome Cyclist -tunnus

Pyörämatkailu kasvattaa hitaasti suosiotaan ympäri maailman. Monet matkaajat tekevät pitkiäkin pyörävaelluksia tai haluavat tutustua kiinnostaviin paikkoihin/kohteisiin pyörän penkiltä käsin. Suupohjankin alueelta löytyy paljon pyöräilyreittejä, joita

Mikä ihmeen STF?

Varmasti jokaiselle matkailun alan toimijalle on tuttua erilaiset sertifikaatit ja merkit, jotka eivät ehkä suoriltaan kiinnosta aiheena tai informaatio tulvan keskellä jäävät vähemmälle keskittymiselle. Otimme

Satumainen Suupohja

Visit Suupohja sykähdyttää -rinnalla on lähtenyt käyntiin nyt Satumainen Suupohja -hanke. Visit Suupohja sykähdyttää jatkuu 31.7.2024 asti kehittämisasiantuntija Tuija Takamäen vetämänä. Satumainen Suupohja -hankkeessa tavoitteena

Katso kaikki https://visitsuupohja.fi/ajankohtaista/
Site proudly made by Creative Crue logo